Hlavní obsah
Umění a zábava

Ostudný Silvestr na Nově: Scény se Sokolem a Hámou byly plné násilí, mrtvol a vulgarit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: SimcaCZE / Wikipedia Commons / CC BY-SA 3.0

Televize Nova nám letos připravila opravdu zajímavý silvestrovský program. Večer začal sice slibně, postupem času se z toho však stala přízemní a doslova trapná zábava, která byla plná násilí a vulgarit.

Článek

Televizní stanice se každý rok na Silvestra předhání v tom, která z nich vytvoří pořad, jenž by přitáhl co největší množství sledujících diváků. Většinou se jedná o střihové pořady toho nejlepšího, co může televize nabídnout. Jenže letos to televize Nova pojala trochu jinak.

Pořad Na lovu je divácky velmi oblíben, a tak není divu, že televize nasadila jeho nový hvězdný speciál právě na Silvestra. Diváky přilákal k televizním obrazovkách zejména známý formát, oblíbení lovci a zajímaví hosté v roli soutěžících. O peníze na charitu se totiž s lovci utkal hvězdný moderátor Leoš Mareš, bronzová slavice a znamenitá zpěvačka Monika Absolonová, módní návrhář kubánského původu Osmany Laffita a stříbrný slavík Vojtěch Dyk. Tento pořad by se dal ohodnotit jako povedený. Nechyběla v něm zábava, vtipné situace i trocha toho napětí.

To se ale rozhodně nedá říci o pořadu, který následoval. Tvoje tvář má známý hlas běží na televizních obrazovkách již několik let. Jenže s přibývajícími řadami už tak trochu ztrácí dech a diváci zase zájem o soutěž. Přesto Nova vsadila na průřez pořadem v podobě vybraných scének ze všech řad soutěže. Kdyby to bylo jen tohle, nikoho by to asi nenadchlo, ale ani by to nikoho neurazilo. Jenže z nepochopitelných důvodů se dramaturgie rozhodla proložit jednotlivé písně z pořadu rádoby vtipnými scénkami v režii Sokola a Hámy. A to byl právě ten kámen úrazu. Jednalo o se jednu trapnost za druhou.

Scénky, kterými byly písně proloženy, měly jednoduchou zápletku. Moderátoři Ondřej Sokol a Aleš Háma uvízli ve výtahu a slavné osobnosti, které se u výtahu právě v té době vyskytly, se jim postupně snažily více či méně pomoci. Mohli jsme tak být svědkem nemístné konverzace s předstíraně opilou Monikou Absolonovou či soutěživou Jiřinou Bohdalovou. Nikdo jim ale z výtahu nedokázal pomoci.

Paralelně jsme mohli sledovat příběh dvou fiktivních členů štábů, kteří se za Sokola s Hámou snaží najít náhradu. Jenže tyhle dva také ztvárnili Ondřej Sokol a Aleš Háma. K jejich namaskování stačila paruka a umělé vousy. A právě tato linie byla tou nejhorší. Při snaze najít někoho, kdo by se ujal moderování silvestrovského programu místo Sokola a Hámy, potkávají tito dva mnoho známých osobností, z nichž některým přímo způsobí smrt, například Libor Bouček to schytá vrhacím nožem, Terezu Kostkovou zabije divadelní kulisa či Honza Dědek při telefonátu s nimi spadne ze schodů. Scénky byly nanejvýš morbidní a plné násilí a smrti. V jedné z nich dokonce Sokol s Hámou zakopávají mrtvolu.

Vrcholem pak byla scénka, kdy se snaží k moderování silvestrovského pořadu přesvědčit Jana Krause, který je začne ostřelovat střelnou zbraní. Vzduchem tak zní jedna rána za druhou. Je až s podivem, že si televize Nova neuvědomila, že není vhodné takto tematicky založený pořad vysílat jen pár dní po tragických událostech na FF UK. Pořad měla předtočený zřejmě dopředu, ale i tak mohlo padnout rozhodnutí, že se takový pořad na Silvestra neodvysílá. Rozhodnutí však nepadlo a my byli svědky té nejpokleslejší televizní zábavy. Nemístné vtipy, násilí a smrt. To byl silvestrovský večer na televizi Nova.

Zpracováno na základě:

vysílání pořadu televize Nova „Na lovu: Silvestrovský speciál“ (31.12.2023)

vysílání pořadu televize Nova „Tvoje tvář má známý hlas: Noc plná hvězd“ (31.12.2023)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz