Hlavní obsah
Umění a zábava

Pohlreichův propadák: Česko na grilu už nesleduje ani 200 tisíc lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Zdeněk Pohlreich

Je to jen dva týdny, co televize Prima přišla se žhavou novinkou, do které vkládala velké naděje. Česko na grilu mělo potenciál přilákat k televizním obrazovkám velké množství diváků. Místo toho ale diváky ztrácí.

Článek

Pořad Česko na grilu do jisté míry kopíruje formát soutěže MasterChef Česko. Soutěžící vaří ve dvojicích, porotci pak jejich výkony hodnotí. Téměř každý soutěžní večer jeden z párů soutěž opustí. A tak se postupuje, dokud nedojdou ty nejlepší soutěžní páry do finále.

Jenže televize Prima nasadila tento pořad v momentě, kdy na České televizi skončila třetí řada soutěže Peče celá země. Jeden z nejúspěšnějších pořadů od začátku roku vystřídala oblíbená vědomostní soutěž Zázraky přírody. Naopak televize Nova vstoupila do boje s druhou řadou soutěže o vysoké výhry s názvem Superlov. Konkurence tak byla obrovská. Záleželo jen na tom, zda se nový formát chytne a odláká televizní diváky právě na Primu.

Jenže už první díl ukázal, že na Pohlreicha a jeho další pořad o vaření, už tolik diváků zvědavých není. Sledovalo ho totiž pouze 333 tisíc diváků v kategorii 15+. Česko na grilu se tak stalo poraženým sobotního večera. Porazily ho jak Zázraky přírody s 665 tisíci diváky, tak vítězný Superlov se 791 tisíci diváky. Přesto, že jsou rozdíly markantní, je vidět, že někdo dal novému formátu šanci.

Už po premiéře si ale diváci stěžovali, že pořad je plný nezajímavých soutěžících, mezi nimiž si nemohou vybrat svého favorita. Jiných soutěžních pořadů o vaření se také účastní amatérští kuchaři, pekaři či cukráři, tady se ale jedná o skutečné amatéry, kteří vypadají, že o grilování neví o nic víc než každý průměrný Čech. Divákům se ani nezamlouvá moderátorská dvojice ve složení Patricie Pagáčová a Tomáš Zástěra. Podle nich jsou v pořadu naprosto zbyteční. Kuchaře Martina Svatka jako jednoho z porotců hodnotí lidé jako nevýraznou a nezáživnou osobnost.

Kritika se ale snesla i na Pohlreichovy vulgární výrazy, které používá již od počátku svého působení na televizních obrazovkách, zároveň i na ušklíbáním se nad výtvory soutěžících, což některé z diváků doslova zvedá ze židle.

Do vysílání druhého dílu tak pořad ztratil další sledující. Sledovalo ho už jen 196 tisíc diváků, což se dá označit za propadák. Je tedy zřejmé, že více jak třetinu těch, kteří dali prvnímu dílu soutěže šanci, formát neoslovil a vrátili se tak ke sledování svých oblíbených pořadů. Jednička sobotního večera v podobě pořadu Superlov si od prvního dílu naopak ještě polepšila.

Vsadit na Zdeňka Pohlreicha mohla být chyba, která bude Primu mrzet. Má teď před sebou celkem deset večerů, včetně již těch odvysílaných, kdy bude s největší pravděpodobností sledovat svou tristní sledovanost. Pořad Česko na grilu totiž divákům nemá co nabídnout. Není inovativní a diváky nebaví. Dá se tak očekávat, že jeho další řadu už na televizních obrazovkách neuvidíme. Prima tak vsadila na Pohlreicha, který už zkrátka tolik netáhne.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz