Hlavní obsah
Umění a zábava

StarDance: To, že Iva Kubelková vypadla, jí patří. Tak moc to totiž chtěla, až to nevyšlo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Les Dessous / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Iva Kubelková

Známe finálovou trojici soutěžících, která se ve finále StarDance pokusí tuto soutěž vyhrát. Před branami finálového večera ale těsně skončila Iva Kubelková. A bylo na ní vidět, jak jí to štve. Jenže vypadla právem.

Článek

StarDance k tisícům a tisícům domácností zavítá každou sobotu ve večerních hodinách, aby jim moderátoři spolu se známými osobnostmi ze šoubyznysu a profesionálními tanečníky přenesli do obývacích pokojů trochu té radosti z tak nádherné disciplíny, jako je tanec. Jenže každý týden nás i jeden z párů opustí, protože byl nejslabší.

No, nejslabší není úplně to správné slovo. Vypadne ten pár, který od televizních diváků obdržel nejnižší počet hlasů. Vyřazování tak není jen o tanci. Diváci mohou hlasovat i pro ten tanečně nejslabší pár, protože pro něj zkrátka mají slabost. A velké emoce v posledním díle vzbudilo právě oznámení tří párů, které do velkého finále postupují.

Dveře finálového soutěžního večera se definitivně uzavřely pro Ivu Kubelkovou a jejího partnera Martina Prágra. Pro některé to mohl být šok, protože Iva Kubelková patřila k těm pohybově nejnadanějším. Místo ní se do finále probojoval kajakář Vavřinec Hradilek, který tanečně příliš nevyniká, s partnerkou Kateřinou Bartuněk Hrstkovou. A spustila se lavina nařčení ze strany televizní diváků, kteří Ivu Kubelkovou viděli jako jasnou vítězku.

Po taneční stránce se klidně Iva Kubelková vítězkou stát mohla. Stejně dobře ale v soutěži tančí i další dva páry v čele se snowboardistkou Evou Adamczykovou a herečkou Darijou Pavlovičovou. Ale StarDance není jen o tanci, je i o sympatiích, o lidech a o poselstvích, která předávají. A to právě byl ten problém Ivy Kubelkové. V každém tanci bylo vidět, jak moc chce být dokonalá, jak moc chce, aby ji všichni obdivovali a jak moc chce vyhrát. A diváci u televizních obrazovek nejsou slepí.

Tato přílišná horlivost doprovázená rozsáhlými komentáři a projevy Ivy Kubelkové o tom, jak by se všichni měli mít rádi, jak je důležité si pomáhat a držet při sobě, už diváky nebavily. To, co Iva Kubelková říkala, byla určitě pravda. Jenže ona to opakovala neustále dokola s drobnými obměnami. A diváci mohli pojmout podezření, že se takto snaží jen proto, aby právě ona byla tou vítězkou.

Na Ivě Kubelkové bylo vidět velké zklamání už v momentě, když do velkého finále postoupili dva páry a mezi dvěma zbylými, kam patřila i ona, se mělo rozhodnout o třetím finalistovi. Už tady bylo vidět, jak je překvapená, že nepostoupila přímo. Český divák zkrátka není hloupý.

A takový český divák zvolil radši přirozenou radost a upřímnost Vavřince Hradilka, který sice často chybuje, ale chybovat je přeci lidské, než aby hlasoval pro umělou a předstíranou dokonalost. Iva Kubelková vypadla právem.

Ve finále samozřejmě Ivu Kubelkovou ještě uvidíme, protože se tam objeví všechny soutěžní páry z letošního ročníku, ale už nepůjde o soutěžní tanec. Tak nezapomeňte ve finále podpořit toho, koho máte nejraději.

Zpracováno na základě vysílání StarDance (přímý přenos, 9.12.2023)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz