Hlavní obsah
Lidé a společnost

Z kriminálníka sexy modelem: Jeremy Meeksovi změnila jediná fotografie život

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: RDNE / Creative Commons / Pexels.com

Příběh Jeremyho Meekse je neuvěřitelnou shodou okolností, kdy se díky pořízené fotografii z policejní stanice obrátí pouličnímu gangsterovi život vzhůru nohama.

Článek

Ať už se jedná o malé zlodějíčky a delikventy či velké mafiánské bosse, vždy je spojuje jeden rys. A to strach z dopadení příslušnými orgány a následné odsouzení a vazba. Pro převážnou většinu dopadených zločinců je pak vězení skutečným trestem a vidina nápravy s následným navrácením do běžného civilního života je mizivá. Často totiž nemohou sehnat zaměstnání, a tak se uchylují k trestné činnosti znovu a znovu. To ale není případ Jeremyho Meekse.

Tento, dnes už světoznámý model, který se narodil v Tacomě, ve státě Washington v první polovině 80. let, byl problémovým jedincem již od mládí. První opletačky se zákonem měl již v roce 2002. Tehdy byl, jako osmnáctiletý, odsouzen za těžké ublížení na zdraví teprve 16letému mladíkovi. Za to obdržel dvouletý trest odnětí svobody. Již v té době o sobě hrdě tvrdil, že je právoplatným členem zločinecké organizace North Side Gangster Crips. Bohužel, jak to u některých zločinců bývá, jsou neponaučitelní. Nebyla to totiž jeho jediná zkušenost s policejním zadržením. Po 10 letech pobytu na svobodě totiž policejní oddělení v kalifornském městečku Stockton rozjelo operaci Příměří. A Meeks jakožto odsouzený zločinec byl v jejich hledáčku. Byl obžalován za držení střelné zbraně ráže 45 mm, jenž byla použita při loupežném přepadení. V tomto beznadějném momentu života tohoto zločince však přišel životní zlom, který málokdo čekal. Policisté zveřejnili Jeremyho fotografii z policejního oddělení na jejich facebookový profil. Během následujících 24 hodin se strhla lavina šílenství.

Foto: Stockton, CA Police Departement / Wikipedia Commons / Public domain

Fotografie z policejního oddělení

Samotná fotografie Meekse obdržela více než 15 000 lajků a tisíce komentářů, především od žen, kterým jeho vzhled doslova učaroval. Dodnes pak jeho fotografie s uhrančivým pohledem nasbírala již ke 100 000 lajků. To pochopitelně nezůstalo bez povšimnutí médií a především modelingových agentur.

Jeho atraktivní vzhled, který byl zapříčiněný mixem černošské a bělošské rasy, mu otevřel dveře na přední přehlídková mola. Takřka ihned po propuštění z kalifornské věznice v roce 2016 se stal modelem na plný úvazek. I když měl podepsanou smlouvu s módním agentem již od roku 2015, první profesionální focení a následné fotky spatřily světlo světa až rok poté. Od té doby se z Jeremyho Meekse stal celosvětově vyhledávaný model.

Předváděl fashion trendy pro tak zvučné módní domy jako jsou Tommy Hilfiger ve spolupráci s Gigi Hadid, dále pak Philipp Plein či Carolina Lemke, kterou vlastní známá izraelská modelka Bar Rafaeli. Kromě modelingu se Meeks věnoval také herectví. Ztvárnil role v několika filmech a zahrál si v hudebním videoklipu. V posledních letech se kromě módy taktéž věnoval vydání své autobiografické knihy. Se svou exmanželkou Chloe Greenovou má dvě děti, kterým se naplno věnuje. I když mu manželství nevydrželo, tak alespoň prozatím to vypadá, že se na dráhu pouličního gangstera snad již nevrátí.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Tommy Hilfiger (návrhář)
Gigi Hadid

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz