Hlavní obsah
Umění a zábava

Začalo „Peče celá země“ a Maršálek už zase dělá to, co umí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay / Creative Commons / pexels.com

Ilustrační foto

Třetí řada oblíbené televizní soutěže na základě licence britské reality show „The Great Britis Bake Off“ je tady. Dvanáct amatérských pekařů tak bude každý týden svádět boj o setrvání v soutěži a o vytoužené finále.

Článek

Prvním dílem začal v sobotu večer na České televizi soutěžní pořad Peče celá země, který diváci milují. Svědčí o tom sledovanost prvních dvou řad. První řadu soutěže sledovalo v průměru přes 1,2 milionů diváků, druhá pak k televizním obrazovkám přilákala necelý milion lidí. A to jsou na české poměry velmi vysoká čísla. Soutěž tak hravě překonává kulinářskou show vysílanou na konkurenční televizní stanici Nova s názvem MasterChef Česko, kterou v nedávné sedmé řadě sledovala mezi pěti sty až sedmi sty tisíci diváky.

Peče celá země představila na startovní čáře dvanáct amatérských českých pekařů a cukrářů, jejichž boj o titul a 100 tisíc korun právě začal. A zatím to vypadá, že se máme na co těšit. Většina z nich totiž vypadá velmi schopně. V letošní řadě je překvapivě v hojném počtu zastoupeno i mužské pohlaví. Celkem se totiž do finálové dvanáctky probojovali čtyři muži.

Pořad soutěžící prověří nejen na dortech a sladkostech, jak by se u pečení a cukrařiny předpokládalo, ale dočkáme se i slaných výzev. Možná budeme svědky i souboje generací, protože nejstarší soutěžící Ivetě je 57 let, avšak nejmladšímu amatérskému pekaři
Antonínovi je teprve 16 let.

Soutěží nás i letos bude pravidelně provázet výborná moderátorská dvojice ve složení Václav Kopta a Tereza Bebarová. Oba dva jsou výborní herci, v pořadu ale dokazují, že jsou i výtečnými moderátory, kterým to spolu ve dvojici skvěle klape. Složení porotců zůstává stejné jako v minulé řadě. Výkony soutěžících tak bude hodnotit Michaela Landová a Josef Maršálek.

Michaela Landová je odbornice na slovo vzatá. Kromě toho, že má na kontě již několik knížek, které jsou plné sladkých receptů, pořádá i lektorské kurzy cukrářství. Kromě toho se označuje také za bloggerku a se svými čtenáři se dělí o své výtečné recepty.

Josef Maršálek je vyučený cukrář a pekař, který má za sebou mnoho pracovních zkušeností u nás i v zahraničí. Největšího uznání se mu dostalo při jeho práci v obchodním domě Harrods, kde sklízel jedno oceněný za druhým. Nejprve to byl titul kuchař roku, posléze i manažer roku. Věhlas jeho cukrovinek se roznesl po celém Spojeném království, a tak není divu, že od něj dezerty odebírala i britská královská rodina.

V loňském roce se Josef Maršálek zúčastnil 12. řady soutěže StarDance …když hvězdy tančí a rozpoutal tím doslova mediální smršť. Přestože tanec nebyl jeho silnou stránkou, postupoval v soutěži stále dál, vyřazoval favority a dostal se až do pětice nejlepších soutěžních párů. Těm, kterým jeho taneční kreace příliš nesedly, se teď určitě hodně ulevilo. Josef Maršálek už totiž zase dělá to, co umí nejlépe. Peče a hodnotí amatérské kuchaře při jejich cestě soutěží.

Zpracováno na základě:

a na základě přímého přenosu „Peče celá země“ (vysíláno 6.1.2023)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz