Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Ženám přijde anální sex jako přirozený, nejvíce ale touží po sexu s jiným partnerem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Cottonbro Studio / Creative Commons / pexels.com

Lidská mysl je neprobádané území, ve které se toho schovává opravdu hodně. Ženy, stejně jako muži, mají své sexuální fantazie. Jenže na rozdíl od mužů se je často neodváží uskutečnit.

Článek

Ženské sexuální fantazie jsou hlubokou studnicí představ, na jejíž dno se někdy ani samy ženy neodváží. Přesto pravidelně zatouží po něčem, co se vymyká stereotypu. I když by jejich iniciativu nakonec muž uvítal, často se o těchto touhách neodváží ani zmínit. A to je velká chyba. Jenže mnoho žen se cítí provinile už z toho důvodu, že na něco takového vůbec pomyslelo.

Některé z věcí, které si ženy představují, je vzrušují pouze jako představa, vůbec je nechtějí realizovat. Mohlo by to totiž nabourat jejich vztah s partnerem. Žena se k představám uchyluje, pokud není se svým partnerem ze sexuálního hlediska spokojená. Vědecký výzkum v naší zemi už neproběhl více jak deset let. Právě proto se Národní ústav duševního zdraví v loňském roce rozhodl, že je potřeba to změnit. Výzkum právě probíhá, takže jeho výsledky ještě nejsou k dispozici. Zúčastnit by se jej ale mělo na šest tisíc osob.

A protože u nás takový výzkum dlouho chyběl, přejal iniciativu sexshop YOO, který provedl rozsáhlý anonymní průzkum, ve kterém zjišťoval současné sexuální preference žen. Výzkum mimo jiné zkoumal, co je pro ženy v sexuální oblasti přirozené a co nikoli. Nejhůře dopadly praktiky jako sadomasochismus, fisting, fetišismus či pissing, které většina z nich považuje za nepřirozené. Pokud byste si ale mysleli, že tyto praktiky zavrhly téměř všechny ženy, jste na omylu. Třetina až téměř polovina žen je schopná takové praktiky zcela běžně akceptovat.

Naopak nejoblíbenější a zcela běžnou praktikou v preferencích žen je sex o osobami stejného pohlaví. Ten za přirozený považuje dokonce 84 % dotazovaných žen. Stejně tak hry na role a převlékaní do kostýmů je vyhovující pro 80 % žen. Překvapivě dopadl i anální sex, který se zdá v pořádku 73 %, a těsné většině (51 %) se zdá morálně správné mít vztah s více osobami současně.

Takové výsledky rozhodně nevypadají na to, že by dnešní ženy byly v sexuální oblasti příliš umírněné. Je ale rozdíl mezi tím, zda jim to přijde přirozené, či zda to ženy skutečně vyzkouší. Podle stejného průzkumu je totiž ženskou sexuální fantazií, kterou si většinou ženy nesplní, ale sní o ní ze všech nejvíce, sexuální styk s jiným mužem nebo osobou mimo partnera. Ženy pak dále sní o sexu na neobvyklém místě, někdy dokonce na veřejnosti. I to může být snem dnešních žen, který se jim nikdy nesplní, protože nebudou mít odvahu jej uskutečnit.

To, že se partner o touhách své přítelkyně třeba nikdy nedozví, nemusí nutně znamenat, že ta o tom nemluví. Pokud se rozhodne, že chce svoji fantazii s někým sdílet, většinou se svěří svojí kamarádce. Velké procento žen si ale své touhy nechává pouze pro sebe.

Zpracováno na základě:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz