Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Chodit nahoře bez

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Anil sharma at pixabay.com

Aneb o vzájemné přitažlivosti ať už s make-upem či bez.

Článek

Víte, že si nemůžete vybrat, ke komu budete skutečně fyzicky přitahováni? Vědecké studie totiž ukazují, že vzájemná fyzická přitažlivost je v podstatě chemicko-imunitní záležitost. To vše samozřejmě ve snaze o zachování civilizace a zajištění zdravého potomstva.

Možná však bylo zamýšleno, aby byly naše fyzické schránky vnímány spíše jako taková forma „vesmírného testu“. Budou lidé dosti silní, aby se dokázali podívat pod skořápku své fyzické schránky a viděli tu skutečnou bytost za ní?

Vlastně jako by všichni hráli hru na lovce a kořist využívající mimikry. Nebo hologram.

Ono je totiž docela možné, že ani nemusíme být všichni z jedné planety. Jak už řekl Carl Sagan ústy Jodie Fosterové v úžasném snímku Kontakt z roku 1997: „…kdybychom byli ve vesmíru sami, tak by to bylo plýtvání místem…“. Faktem je, že ani fyzici ani astrofyzici tuto možnost v žádném případě nevylučují. Takže třeba mnozí kolem nás jen používají maskovací zařízení, mimikry, hologram, popř. jinou, a pravděpodobně nám humanoidům zcela neznámou formu maskování, třeba i make-up.

Proč by to však dělali? Třeba ze strachu z nepřijetí, nebo aby nás, humanoidy, nevyděsili. Či jako takovou formu testu. Popřípadě ve snaze lidstvo něco naučit, než budeme připraveni na další lekci.

Vždyť si zkuste představit vaši reakci, kdyby k vám znenadání přišel váš dlouholetý soused, nebo třeba kolegyně a povídá: „Musím ti něco říci. To, co vidíš, nejsem já…“ No a pak by si vypnul svoje maskovací zařízení. Dovedete si představit ten nápor na kardiologické oddělení. I ARO by bylo zcela přetíženo, nemluvě o rychlé záchranné službě. Samozřejmě poté, co by dali pacienty dohromady, tak by došlo k přetížení psychiatrie. Ti už taky teď jedou na hranici svých možností a tohle už by je úplně položilo.

Na druhou stranu, když se nad tím zamyslím, tak z pohledu farmaceutického průmyslu by to nebylo až tak špatné. Prodej psychofarmak by zaznamenal zajímavý nárůst.

Ale zpátky k fyzické přitažlivosti. Mojí, vaší, mimozemšťanů. Ten důraz je totiž na slově fyzické, tedy něčem, co ovládá naše lidské ego. Nicméně to skutečně důležité vůbec není lidským zrakem viditelné. V podstatě to s velkou pravděpodobností ani netvoří kvarky, atomy, molekuly, buňky… Je to něco, co Francouzi nazývají „je ne sais quoi“. Tedy něco, co nelze definovat slovy.

Představte si, že bychom všichni měli možnost být nejprve přitahováni tím, co je nehmotné a zrakem neviditelné. Teprve poté byste mohli sundat pásku z očí a do rovnice přitažlivosti přidat i výše zmíněnou fyzickou přitažlivost. Jsem přesvědčena, že by hledání harmonického partnera přestalo být tak nesnadným.

Na druhou stranu, asi bychom se nic nenaučili a nikam se zvlášť neposunuli.

S pozitivní energií do vašeho dne. Mara

P.S.: Pakliže se v článku vyskytla chyba či překlep děkuji, že bez negativní energie dáte vědět v komentářích…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz