Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Milí muži, naše „NIC“ je plné všeho a náš způsob, jak vám všechno říci

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: AI generated by ChatGPT 4.0

... aneb proč ženy odpovídají: „NIC!“ na otázku: „Co ti je?“

Článek

Dobře. Přiznávám se! I já dělám to, co většina žen (předem se omlouvám výjimkám z tohoto pravidla) a na otázku: Co ti je? odpovídám ledabylým: Nic!

Proč? Proč to my ženy děláme?

No, protože je to přece jasné!!!

A tady bych mohla skončit, protože odpověď je zřejmá. Zřejmá nám ženám.

Jeden moudrý muž před nějakou dobou na Instagramu prohlásil, že ženy jsou jako bitcoin, zatímco muži jsou spíše cihla zlata. Myšleno na finančních trzích. Volatilita bitcoinu je neuvěřitelná a jeho podobnost s volatilitou ženského vnímání je téměř dokonalá.

Proč nedokážeme říci: Tohle a tohle mi vadí! No protože jsme to přece už jednou (kdysi dávno) řekly. Nebo je to zcela zřejmé.

Ukažme si to na modelové situaci.

Většina žen (a i já k nim patřím) ráda opouští kuchyň uklizenou, všechny povrchy utřené, zbytky jídla v ledničce a nádobí buď uklizené nebo alespoň v myčce. Hlavním důvodem ovšem není jen fakt, že se rády vracíme do uklizených prostor. Hlavním důvodem je, že na to můžeme přestat myslet.

Ženský mozek je totiž jako počítač. Počítač, na jehož pozadí běží několik spuštěných programů. Tedy celá kapacita ženského mozku je samozřejmě 100 %, ale programy běžící na pozadí jej zaměstnávají natolik, že funkční kapacita zbývá třeba jen 2 %.

Například naše modelová žena, která má děti:

- 24,5 % kapacity zabírá program „děti“ (jídlo, škola, oblečení…)

- 16 % kapacity zabírá program „doma je bordel, musí se…“ (vyprat, pověsit, uklidit kuchyň, vyluxovat, uvařit, umýt okna…)

- 22 % kapacity zabírá program „manžel(ka), přítel(kyně), partner(ka)…“

- 7,5 % kapacity zabírá program „lednice je prázdná“

- 12 % kapacity zabírá program „zahrada (balkón, okno) není… vypletá, posekaná, ostříhaná, pohnojená…“

-13 % kapacity zabírá program „rodiče, prarodiče…“

-5 % kapacity zabírá program „v práci musím…“

Tyto programy u různých žen v různém procentuálním rozlišení či kombinaci běží na pozadí ženského mozku NEUSTÁLE! Žena nemá na vybranou. Tak to prostě je.

Standardně tedy operuje žena jen se 2 % funkční kapacity operačního systému.

Ale zpět k naší modelové situaci.

Řekněme tedy, že naše modelová žena odchází z uklizené kuchyně a vstoupí do ní muž, aby si udělal třeba sváču. V tom okamžiku dochází k této situaci: provedením úklidu kuchyně došlo u uvolnění 0,4 % operační kapacity mozku ženy, který je možno použít na jinou činnost. Vstupem muže do uklizeného prostoru dochází k obsazení 0,8 % kapacity operačního prostoru mozku programem „zase mi tam udělá bordel“. Navenek se tato situace projeví asi takto: radostná nálada, kterou žena cítí po odvedení dobré práce (kuchyň je v cajku), klesá na bod nula (bude tam zase bordel, drobky, kapky na dřezu, pomačkaný pytlík, rozlitý čaj…). V důsledku toho se obličejové svaly uzpůsobují dané situaci (Problém! Navyšte kapacitu!). Muž se ptá: „Co ti je?“ A v tomto okamžiku se projeví ona fenomenální genialita ženského mozku, která tak mate muže. S rychlosti propojení elementárních částic, které nedosahují ani v urychlovači v CERNu, provede žena tento myšlenkový proces: „Zase mi zafláká uvolněnou kapacitu mozku. Má hlad, když se nenají, bude vrčet. Má na jídlo právo. Proč nepřišel dříve. Dělal v garáži. Musím to vydržet a pak to zase uklidit, aby se uvolnila zaplněná kapacita.“ A žena odpovídá: „NIC!

Důležitá poznámka:

Všimněte se prosím, žena ve skutečnosti neřeší nepořádek v kuchyni, řeší znovu zaplněnou kapacitu operačního systému mozku, tím, že na věc musí znovu myslet. Tuto funkci nelze vypnout! Je přednastavena výrobcem.

V naší modelové situaci teď přichází onen moment, kdy se muž cítí zcela zmatený. Protože to „nic“, co právě slyšel, mu vůbec nedává smysl. V jeho mozku nekoresponduje ženino chování a výraz s její odpovědí. Podvědomě totiž tuší, že ve skutečnosti ono „NIC“ znamená asi tolik, co celý tezaurus plný slov, pocitů a  myšlenek.

Ano, naše ženské mozky jsou vytíženy stovkami úkolů a starostí, ale i když je naše kapacita neustále na hraně, je tu jedno, co vždy zůstává stejné.

Ať už říkáme „nic“, „v pohodě“ nebo „to je jedno“, hluboko uvnitř nás víme, že vás, své partnery nebo partnerky, stejně milujeme. I když občas jenom s 2 % volného místa v  hlavě. Koneckonců, vy jste ten nejdůležitější „program“, bez kterého by náš svět možná ztratil smysl.

Takže naši milovaní muži, až vám příště odpovíme „nic“, nenechte se zmást, polibte nás na tvář a pohlaďte. Uvolníte tím 6,8 % kapacity na záložním disku.

S pozitivní energií do vašeho dne. Mara

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz