Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Patří vděk do vztahu?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Karin Henseler at pixabay.com

Aneb kolik je ve skutečnosti mnoho.

Článek

V mých očích (pardon uších) je hudba jedna z nejúžasnějších superschopností lidstva, protože její tóny dokáží pozitivně rozvibrovat vše v nás i našem okolí.

Někdo upřednostní tóny v jejich čisté podobě. Jiní dávají přednost hudbě doprovázené textem. Sama ráda poslouchám hudbu, jejíž texty promlouvají k našemu srdci i duši svým smysluplným textem a hlubokou myšlenkou. Naposledy mne zcela odzbrojila Lucka Bílá v Pokáčově písničce „Děkuji Ti“. Láska, smíření, vděk a pochopení, které z textu srší jsou… Jedním slovem nepopsatelné.

„…Kdybych se mohla vrátit v čase zpátky, tou samou cestou chtěla bych jít …Kdybych mohla vrátit všechny ty chvíle, žádnou z nich bych neměnila …děkuju Ti …za procitnutí…“, zpívá Lucka a nám nezbývá než zapřemýšlet. Chtěli bychom se vrátit v čase?

Je jen pár věcí, které mne samotnou v životě skutečně mrzí a kdy bych se v čase přece jen vrátit chtěla. Jednou z nich je, že jsem vždy nestačila poděkovat těm, kteří pro mne udělali tak mnoho.

Víte, ono mnoho je takové složité slovo. Protože mnoho může být i jen ruka, kterou podržíte za loket starší paní v tramvaji při vystupování, aby neupadla. Ale mnoho může být také velká část života, kterou si ten druhý zvolí strávit s vámi. Mnoho může být jen slovní podpora, když se rozhodujete udělat velký krok. A taky může být mnoho to, co vidíte ve vztazích rodiče - děti. Mnoho je prostě od jediné částice až po celý vesmír. A to, co pro jednoho bude jen nepatrný kvark v jeho vlastním vesmíru, může pro druhého být multivesmírem.

Není tomu tak dávno, co jsem potkala výjimečného člověka. Bylo to jedno z těch letmých setkání, která zažívá každodenně každý z nás. Těch pár společných zastávek jsme si povídali, a i když náš společný čas byl kratší než mrknutí vesmírného oka, tak pro mne znamenal mnoho.

A ještě jedna věc může být mnoho. Opravdová láska. Když máte to úžasné štěstí, že najdete svou druhou polovinu. Tak jako se to podařilo třeba Lucce. I když vám totiž třeba není souzeno být navěky spolu, tak vědomí, že ten člověk vůbec žije nebo žil, může pro oba znamenat mnoho. Protože buďme upřímní, najít toho „jednoho“ mezi téměř deseti miliardami je zázrak už sám o sobě a znamená opravdu mnoho.

Takže tímto ze srdce děkuji všem, kteří pro mne udělali mnoho a přeji vám, aby i vy jste ve svém vesmíru měli hodně těch, co pro vás udělají z kvarků multivesmíry.

S pozitivní energií do vašeho dne. Mara

P.S.: Pakliže se v článku vyskytla chyba či překlep děkuji, že bez negativní energie dáte vědět v komentářích…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz