Hlavní obsah
Lidé a společnost

Jak Ramin nahradil Tomase

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Sámo

Ramin je jméno perského původu. Ale Ramin je také řidič. Řidič taxislužby v Praze. Tomas je Čech. Tomas také řídí auto pro peníze. A taky v Praze.

Článek

Tomas měl noční. Rád si takhle přivydělával. V noci je rito nejlepší, samý přiožralý kunčaft, stovečka sem, stovečka tam, na peníze nikdo moc nehledí… Sem tam nějaký ten zapomenutý telefonek v autě, vypadnutá peněženčička… A i s kočkami je fajn si pokecat. Kromě toho teď ten mistrák! A k ránu domů, ke staré s dětmi, co vzorně našlapují po špičkách, aby taťku po šichtě nebudily.

Z přemítání za volantem Tomase ve 03:42 ráno vytrhlo oznámení. Hele, kunčaft v blízkosti. Jede se do Bráníka! Šup, šup, potvrzeno… Jedu… Kurňa, kam že to chce? To jsem nezaznamenal… Volám…

Eva je turistka. Eva má psa a Eva chce na pochod Praha-Prčice! Eva se včera nalila, a tak ráno na start ve 04:30 nemůže jet svým autem. Volí tedy tágo. Přes apku si vybere odvoz na metro Háje s doplatkem za zvířátko. Tomas zareaguje. Možná dřív, než by sám chtěl. Když ve 03:43 zjistí, že rito je jen za 285 Kč, hned žhaví drát a volá Evě: „Dobrý den, v apce jsem si nevšiml, kam chcete jet …“ „Na Háje, na metro,“ odpovídá Eva. „Aha, do takový prdele …,“ končí Tomas, típne hovor a vrací se ke kulaté lopatě. Jízdu ruší, aby si klient nemohl v apce stěžovat, a pro dnešek to balí … I stará je lepší jako dvěstěpáďo …

Eva je nasraná, nechápe, proč řidič potvrdil jízdu, když se na to pak vykašlal. Přemýšlí, jak komplikované bude najít jiného, který vezme psa, a zda stihne být včas na startu. Naštěstí je apka chytrá a rychle najde jiného řidiče. Tady ve 03:46 vstupuje na scénu Ramin.

Ramin přijíždí včas. Ramin má kožené sedačky, takže se chlupů nebojí. U Ramina v autě to voní a Ramin ochotně posune sedačku, aby bylo víc místa. Ramin nemá blbé kecy a zná cestu na Háje. Ramin je cizinec, takže se snaží. Ještě nemá vybudované zázemí a ví, že musí makat, aby se měl dobře. Proto je motivovaný, ptá se, zda v autě nevadí poslech hudby. Ramin dostává díky neochotě Tomase štědré dýško a Eva je spokojená, že Ramin existuje a ona je včas na startu.

Nahradí nás všechny časem Raminové? A nemůžeme si za to někdy jen my sami?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám