Hlavní obsah
Satira

Je zle, lidi začali krást!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Sámo

Cedník proti chudobě

Na drobné krádeže řidičů autobusů nevydávajících klientům lístky musí vláda reagovat. V kuloárech se proslýchá, že se připravuje nový balíček doporučení proti chudobě pod názvem Cedník proti drahotě.

Článek

Našim reportérům se povedlo se s návrhem balíčku proti chudobě seznámit a přinášíme vám ho v necenzurované verzi doporučení, která by měli občané do budoucna dodržovat:

  1. Nespoléhejte se na stát, sbírejte po ulicích prázdné lahve a poctivě je vracejte.
  2. Stát vám nepomůže, ale občané I. kategorie u popelnic často nechávají věci, které již nepotřebují. Například sportovní náčiní nebo oblečení. Sbírejte je, opravujte a prodávejte na inzertních portálech.
  3. Stát není vaše kojná, pokud si nedokážete vydělat na pořádné jídlo, zkuste třeba bedýnky vyřazeného ovoce a zeleniny, které nabízejí některé supermarkety za zvýhodněnou cenu. Pokud ještě máte mobilní telefon, můžete si do něj stáhnout aplikaci, která vám umožní si za skvělou cenu 79 Kč koupit celou tašku včerejšího pečiva a procházejícího ovozelu. Aby vám to nebylo líto, můžete si říkat záchranáři.
  4. Stát nemá na důchody, ale vy mít budete, pokud si začnete včas přivydělávat. Vždycky můžete po práci nebo o víkendech hlídat pejska nebo děti vašim šťastnějším spoluobčanům. A nevymlouvejte se! I invalida může pohlídat kočičku!
  5. Stát to jistí na mezinárodní scéně, nemá čas na vaše stesky. Pokud nemáte na nájem, rozdělte se o váš životní prostor. Pronajmout můžete pokoj, přízemí nebo lůžko. Nezapomeňte včas zaplatit daň!
  6. Stát nemůže za to, že jste se ve škole špatně učili! Pokud nevycházíte s penězi, přestěhujte se na druhý konec republiky a začněte pracovat v nepřetržitém provozu. Pořádného pracanta každá fabrika uvítá s otevřenou náručí.
  7. Stát je vaše matka a musíte ho milovat. Pokud tomu tak není, odstěhujte se pryč. Budete nahrazeni lidmi z jiných zemí.
  8. Stát je především udržitelný. I vy byste měli být. Nemusíte stále kupovat nové věci. Rozhlédněte se na inzertních portálech, můžete zde nakoupit třeba úplně novou elektroniku za velmi slušné ceny. Účtenka a původ zboží vás zajímat nemusejí.
  9. Státu dlužíte za vše, kdyby nebyl, nenarodili byste se. Buďte vždy připraveni ho podpořit tím, že posloužíte jako mlčící špalek, na němž bude štípat dříví.
  10. Stát není zvědavý na vaše děti. Pokud na to nemáte, nemnožte se!

Balíček byl vládou navržen ve spolupráci s radou NERV (Nezávislí ekonomové rvoucí si vlasy).

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám