Hlavní obsah
Lidé a společnost

Lidi, vykašlete se na ty automaty!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Sámo

Zbyly jen drobné…

Hazard je zlo. To ví každý. Přesto jeho provozovatelé nekrachují.

Článek

Hazard je byznys se sny. Každý by chtěl vyhrát jackpot, nechodit každý den do kolbenky nebo si z beden pravidelně vytahovat jen tak na přilepšenou. Někomu se líbí sama hra, všechna ta světélka a grafika. Dalšímu nabízí automaty únik z nudy, adrenalin a vzrušení.

Na internetu je množství návodů jak hrát, abyste zvýšili svou šanci na výhru. Všechno to jsou nesmysly, články, které se píšou pro peníze… Reklama… Nad automaty se vyhrát nedá… Automaty jsou nastaveny tak, aby vás odrbaly… Garantují totiž svému provozovateli určitou marži, tu má zaručenou, proto již od začátku máte nevýhodnější pozici než automat. Je to jako když hrajete šachy s počítačem :-) Vy máte, dejme tomu, 30procentní šanci na výhru, automat 70procentní… Za normálních okolností byste do toho nešli, jenže jsou tu ta světélka… Po odečtení provize provozovatele o peníze, které vy prohrajete, hrají ostatní hráči… Takže vlastně nehrajete s tím imaginárním tlustoprdem se zlatým řetězem kolem tučného krku, co se za vaše prachy válí někde na pláži, ale s ostatními chudáky, co doufají, že z automatů vytáhnout alespoň to, co tam kdysi hodili. Jenže to se nikdy nestane.

Opravdu si myslíte, že v dnešní době stále propracovanější umělé inteligence, složitých algoritmů atd. může existovat systém, který dokážete obehrát? Ve skutečnosti je to naprosto jasné. Automat může občas dát, ale jenom tehdy, pokud do něj ostatní hráči dostatečně nasypou a provozovatel se pořádně napakuje. Pak se to na chvíli pustí a někdo vyhraje. To jsou ty náhodné zázračné výhry, které často vedou ke vzniku závislosti.

Nikdy jste nepřemýšleli o tom, proč se vývojáři jednotlivých her svou prací třeba na netu nepochlubí, proč nenapíšou víc o principech jejich fungování… Protože jednoduše nemohou. V tomhle byznysu se točí velké prachy a oni mlčet musí. Jinak už si neškrtnou.

V automatech získává první místo ten, kdo nikdy hrát nezačne. Druhé místo ten, kdo hrál, všechno projel, ale nemá dluhy a nechal toho. Zároveň si udržel práci a má stabilní příjem. Třetí místo obsadí ten, co se dokáže odrazit ode dna, své dluhy splatit a od matů se oprostit. Ostatní prohráli…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám