Hlavní obsah

Za 4 dny ekoterorismu 4 roky vězení? Málo

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Zelená planeta zůstane zelenou, pokud ji nebudou terorizovat přezelené mozky.

Chránit zemi a klima je bohulibý cíl. Přilepit se k dálnici je ničení kalhot a asfaltu.

Článek

Autor Fénix Popelavý vyjádřil svůj podiv nad skutečností, že veřejné soudy udělily trest za čtyřdenní blokaci dálnice, kterou ekovandalové způsobili krom hmotných materiálních škod v řádech vyšších desítek milionů i nutnost úhrady náprav takového protiprávního konání a narušení existenčních jistot a běžného života 700.000 občanů. Navíc to nebylo poprvé, kdy v minulosti, jen namátkou, aktivisté poškozovaly pro širokou veřejnost vystavovaná umělecká díla jedinečných umělců nebo vybavení sportovních klubů včetně narušování průběhu zápasu v kopané. Návdavkem nám pan Popelavý sdělil, že pokud likvidací nenahraditelných obrazů či bránění sanitkám, hasičům a dětským autobusům v průjezdu, sníží těžbu ropy na Aljašce nebo Čukotce, tak je to O.K. a rád se přidá.

Komentovat změnu klimatu je už nadbytečné. Je důsledkem planetárních proměn, které se periodicky opakují a jestli v Ugandě vytočí o 1000 galonů ropy víc nebo míň, to pozvracení reprodukce Poslední večeře páně nezmění. Tím méně, když se ekonomické a demografické represe uplatňují na bizardním pidiúzemí EU a zbytek světa to má na háku. Ba naopak, z našeho omezování zbytek světa razantně profituje. A tím více, když drtivá většina podkladů, kterými ono sebeomezování podpůrně proklamujeme, jsou podvrhy, viz. zpráva o klimaticky katastrofických jaderných elektrárnách, která bylo od počátku lotrovinou a německý ministr pro klina Habeck po provalení lží reagoval výsměchem a další lží, že o podvodu nevěděl (proč tedy dělá ministra, když neví co dělá). Jaderné elektrárny ale zrušil a Německo jede na české voltíky.

Co si komentář zaslouží, je připojení se autora k hanebnostem, jako je ničení uměleckých děl, ničení cizího majetku nebo narušení života lidí.

Neznám žádnou bohulibou myšlenku, která by opravňovala kohokoliv k ničení čehokoliv, co jemu samotnému nepatří!

Bez ohledu na to, že je to proces bezpředmětný. Domnívat se, že zapálením Mony Lisy nebo zbouráním fotbalové branky kdesi v severní Anglii zastavím těžební stroje v Abu Dhabi je přinejmenším pošetilé, spíše by se autor takové myšlenky měl nechat vyšetřit v Bohnicích. A přiblblo, které taková zvěrstva podporuje, by mělo být v těch Bohnicích hospitalizováno buď trvale, nebo alespoň do prověřeného vyléčení. Případně podobnými soudy řešeno stejně, jako ona banda nezodpovědných chuligánů, svévolně komplikujících život ostatních lidí. V base jim pak nesvítit, netopit, jídlo podávat sirové a studené, protože stále ještě bez uhlí a ropy neumíme vyrobit dost energie jinak, než ekologicky nezničitelnými větrnými elektrárnami, které se následně zaorávají neekologicky pod zem a jedou jen když fouká, či solárními panely, která fungují, jen když svítí.

Foto: google

Lopatky větrné elektrárny, které co chvíli doslouží, jsou ekologicky nelikvidovatelné. Buldozery je zakopávají pod zem po stovkách tun.

Přilepení se k dálnici v řetězci spojených rukou může mít za následek pozdní dopravení postiženého k nutné pomoci a úmrtí na infarkt v sanitě či neuhašený požár celé ulice. Za pseudopozitivní lze snad označit jen radost dětí, které se po 4 dny nedostaly školním autobusem na výuku a prodloužily si tak prázdniny.

5 let pro organizátora je málo. Ty jsou za to, že ho taková hovadina vůbec napadla a jal se ji uskutečnit. Měl by dostat k úhradě plnou škodu, kterou svým jednáním způsobil. Když, byť v dobrém úmyslu, někomu zapálíte auto, tak jsou to 3 roky za žhářství a pak ho taky musíte zaplatit. Celková škoda za jednání několika zpovykaných flákačů, kteří se snaží upozornit především na sebe, a ne na problém s klimatem, protože jinak by si skutečné důvody změn řádně nastudovali a místo lepení se k asfaltu a kydání svinstva na obrazy by zasadili 200 stromů, se vyšplhala ke 100 milionům. Je jich na to několik, nechť se podělí podle intenzity praktického vyjádření svých myšlenek každý svým dílem. A můžou pak klidně namalovat obraz. Určitě jim ho nikdo chytrý nepolije výkaly ani olejem.

Ohrožovat lidské životy, vytvářet hospodářské škody, poškozovat díla nenahraditelné hodnoty, omezovat občany v jejich právech, veřejně to vyhlašovat za jedinou možnou cestu…to vše pro vlastní myšlenku či ideologii, tomu se říká terorismus. Tahle banda ekobl..ů měla nakonec štěstí, že byl soud shovívavý a pojal posouzení skutku jinak, než to pojmout mohl.

Jen ubohý primitiv se může domnívat, že ničením hodnot a vydíráním může něčeho dobrého dosáhnout. Historicky nám svoji pravdu vnucovali mnozí. Od Stalina, přes Hitlera, od Napoleona po Pol Pota.

Většina pseudozáchran klimatu má v důsledku spíš opačný efekt. Elektroauta, která kouří jen jinde, než z výfuku, jejichž životnost je třetinová a ekologická likvidace tristní, stejně jako málo a jen občas funkční větrníky na portugalském pobřeží, které se co 10 let po dosluhu zakopávají do země, zabíjejí ptáky, vyrábí jen když fouká, zato jejich údržba a obnova stojí 1000× více než jakákoliv jiná technologie. Krom toho mění proudy oceánského vzduchu, který zásadně vytváří počasí v Evropě. Přesto, na území nejmenšího světadílu, používáme metody terorismu obyvatelstva, které ho ochuzují a vůči zbytku světa zcela dehonestují. Místo chleba budeme jíst pro lidský organismus těžko metabolizovatelný hmyzí protein z cvrčků, místo masa z trávy, kterou v zemědělsky kultivované krajině ekologicky spásá kráva s nadprodukcí mléka a recipročním hnojením porostu, budeme pěstovat šmakuládu v laborce a dávat ji na příděl. Solární elektrárny jsou už dnes předmětem sporu a prodělku majitelů a vytvářejí opačný efekt pro svou nadvýrobu v době, kdy je elektřiny nadbytek a nefunkčnost, když je energie v zimě potřeba. A dál a dál by se dalo psát.

Přestaneme ale těžit ropu a uhlí, svítit nám budou světlušky, vařit budeme v termálních pramenech Karlových Varů a začneme ve velkém těžit Lithium, které se stane ve formě baterií ekologickou katastrofou pro celé generace.

Přitom slušný sebevrah se už dneska ani neotráví výfukovými plyny ve vlastní garáži! Pro hromady filtrů pevných a jiných částic, katalizátorů, ekopaliv a emisních povolenek si v souladu s normou EURO 7 zavedením hadice z výfuku okénkem do auta maximálně vyléčí astma.

Paradoxem je, že tahle banda zelených ekochuligánů přijede na své ekoakce v autech či přiletí ve vlastních letadlech, v teniskách z ropy, pod léky z uhlí, s mobilními telefony v ruce, vypasení na hovězích stejcích a vepřových panenkách. Bývají dobře živi z ekodotací, které jsou hrazeny z daní těch, které obtěžují.

Zásadní obrat lidstva k mentálnímu rozvoji znamenal objev ohně a s tím spojená konzumace upravených živočišných proteinů. Uvařené maso totiž 100 násobně urychlilo rozvoj mozkových struktur oproti přežvykování kořínků a spásání listí.

Možná, kdyby si tihle ekovandalové dali jednu zimu pod stanem a místo lepení se k asfaltu každý den vysadili 100 stromů, by se JIM rozsvítilo v makovici, NÁM ulevilo od skutků pito..ců, které nás poškozují všechny a za 6 měsíců by VČEM vznikl les o 100.000 stromech. To je aspoň bohulibý klimatický cíl, který něco přinese a nikoho neobtěžuje. No a pokud seznají, že je takový život naplňuje, hurá do dalšího sázení. Osobně jim rád zaplatím sazenice na celý rok. Pro nás pro všechny. A jsem si jist, že by se mnohý z vás přidal. Zaplatit 10 sazenic, to je jako 3 piva v hospodě. Kdo by se připojil?

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz