Hlavní obsah
Lidé a společnost

Podcast Ptám se já v novém: nový koncept, televizní studio a prémioví hosté

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Michal Turek / Seznam Zprávy

Ptám se já se stěhuje do moderního televizního studia.

Rozhovory Marie Bastlové na Seznam Zprávách se přesouvají do televizního studia a zaměří se více na exkluzivní hosty a politické aktéry.

Článek

Podcast Ptám se já prošel na konci ledna několika změnami. Tou nejviditelnější bude přesun z rádiového do nového televizního studia v budově Seznamu na pražském Smíchově. Na post hlavní a jediné moderátorky se po rodičovské dovolené vrací Marie Bastlová, která dosud podcast moderovala s Veronikou Sedláčkovou.

Novou editorkou Ptám se já je Aneta Hronová, která přišla z České televize a podílí se také na zpravodajství rádií Expres a Classic.

Po dvou letech došlo také k úpravě formátu – Bastlová a šéfka zpravodajství Seznam Zpráv Petra Benešová se chtějí ještě výrazněji zaměřit na podstatu formátu hard talk. Ubude tak vysvětlujících interview s vědci a odborníky a zvýší se počet politiků a dalších veřejných aktérů.

Foto: Michal Turek / Seznam Zprávy

Marie Bastlová v rozhovoru s Danuší Nerudovou ve volebním štábu SZ

„Chceme se soustředit na prémiové hosty. Naším cílem je mít ve studiu ty skutečně klíčové aktéry událostí, které zrovna probíhají. Budeme klást důraz na exkluzivitu pozvaných,“ říká Marie Bastlová.

„Věříme, že se hloubkovými hard talky odlišíme od konkurence. Čas od času nabídneme posluchačům a divákům pohled do zákulisí vzniku našeho podcastu a aktivně zapojíme naše příznivce. Za těmi bychom se rádi častěji vypravovali i osobně s tematickými speciály,“ dodává Petra Benešová.

Podcast Ptám se já odstartoval na Seznam Zprávách v lednu 2021. Měsíčně průměrně dosáhne na čtyři miliony zobrazení na webu Seznam Zpráv a 1,5 milionu přehrání ve formě videa či audia, včetně digitálních poslechů v aplikacích třetích stran. Společně se zpravodajským podcastem 5:59 Lenky Kabrhelové a politickou talkshow Vlevo dole Lucie Stuchlíkové a Václava Dolejšího patří k posluchačsky nejpopulárnějším podcastům z dílny Seznam Zpráv.

„Za dva roky jsme v Ptám se já stihli už stovky rozhovorů. Zpovídali jsme lídry stran před sněmovními volbami, s diváky jsme natáčeli speciální díly před komunálními volbami, několikrát jsme vyzpovídali kandidáty na prezidenta. Jsou ale lidé, které se nám před mikrofon zatím dostat nepodařilo. Mluvím třeba o Andreji Babišovi, Miloši Zemanovi nebo Vratislavu Mynářovi,“ připomíná Bastlová.

Foto: Michal Turek / Seznam Zprávy

Marie Bastlová v novém studiu

Marie Bastlová se rozhovorům věnuje od roku 2017 – nejprve jako moderátorka pořadu Dvacet minut Radiožurnálu, krátce moderovala pořad K věci na CNN Prima News. V minulosti působila také v Hospodářských novinách jako politická reportérka. Věnovala se financování politických kampaní, mapování majetku politiků a samozřejmě politice a jejímu zákulisí. V roce 2012 získala cenu Novinářských křepelek pro mladé novináře. Je absolventkou práv, žurnalistiky a mediálních studií na Univerzitě Karlově. S rodinou žije v Praze na Žižkově, je mámou Šimona a Emy.

Exkluzivní rozhovory v podcastu Ptám se já sledujte na Seznam Zprávách, poslouchejte na Podcasty.cz a ve všech podcastových aplikacích.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz