Hlavní obsah
Umění a zábava

Hell’s Kitchen Česko: Nová reality show, kde soutěžícím exotům jednoznačně kraluje Honza

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: joannawielgosz / Pixabay

Ilustrační foto.

Radek Kašpárek značně přitvrdil, je to sám Belzezub a v Pekelné kuchyni ho uvidíme v pořádné ráži. Řve na soutěžící, tluče lžící do stolu a občas vypadá, že mu „rupne cévka“.

Článek

Na vítěze soutěže čeká výhra 2 a půl milionu a pozice šéfkuchaře v luxusní restauraci 420. Soutěžící nejsou žádní amatéři, s gastronomií už mají zkušenosti. Jsou tentokrát rozděleni do dvou týmů, muži a ženy. Bojují spolu, ale zároveň i proti sobě. Jsou zajímaví i vzhledově. Někteří hýří barvami tetování, jiným svítí barevné hlavy, uvidíme exotickou krásku Hibi nebo extragavantní Emu nebo Sierru. Každý soutěžící je originál, je to absolutně nehomogenní banda, které kraluje největší exot, Honza. U něj to ovšem není o vzhledu.

Už při prvních jeho slovech vám spadne brada. Nakousne svoji minulost a na Kašpárkův dotaz: „Vy jste seděl?“ Odpoví: „No samozřejmě.“

A už se to rozjíždí. Soutěžící se mají představit nějakým svým pokrmem. Každý se snaží, ale Honza neví, co bude vařit. Asi bramboračku. Teda možná to nebude ani bramboračka. On vlastně ještě ani neví.

A jak porotci chutnalo?

Italská umělkyně ráda vaří pro své děti nebo pro rodinu. Chce Kašpárka uctít nejoblíbenějším jídlem jejích dětí. To se ale krutě spletla. Pan Kašpárek se těžce urazil, on je přece chlap a žádné dítě. Šup a Silvii přistane jeden bod. Jiní mají většinou dva či tři body. Radka nepotěšil ani Jakub. Holt jeho praxe ve školní jídelně na chutě Kašpárka nestačí ani omylem. A už je tady bramboračka od Honzy. Ta ale pěkně voní, usmívá se Radek. Usmívá se i Honza. Jenže náhle rysy v obličeji porotce ztvrdnou, vytřeští oči a na Honzu se snesou hromy, blesky. Tohle on ochutnávat nebude. Kdo to má jíst, když tam Honza opakovaně ráchal olízanou lžíci? Bum! Nula bodů.

Vyhrávají ženské. Jdou se za odměnu najíst.

Druhá polovina pořadu je ještě vypjatější. Je třeba uvařit hostům přímo v restauraci. Na studium receptur jsou dvě hodiny. Jenže týmy jsou pomýlené a myslí si, že mohou mít receptury k dispozici při vaření. Omyl. Pěkně všechno z hlavy. Nastává šílenství.

Chlapi si vedou lépe, velkou zátěží je pochopitelně Honza, ten si nepamatuje ani žádné suroviny, natož receptury. Do kuchyně vlítne Kašpárek a řve: „Cibulové zelí?“ Tluče lžící do stolu a vypadá, že ho stihne infarkt. „Kde je to cibulový zelí?“ Konečně se přiznává Hibi, je to její vina. Pláče. Ženské jsou chaotické a zmatené, překotně se dohadují. …Já dělám játra. Kdo dělá játra? Ty dělej játra! …Jejich práce nemá hlavu ani patu. A hosté čekají a čekají. Hřebenatky se nedaří, omáčka je jako za bolševika a šup, tři nejhorší soutěžící mají stopku. Pryč s nimi. Zbylá část se snaží, ale ne, prostě to nejde. Ale ani chlapi se nepochlapili. Stáhnul je nejslabší článek řetězu. Naprosto marný Honza, člověk bez sebereflexe, který se svoji neschopnost snažil svést na špatný tým. Je pryč. Po zásluze skončil.

Součástí výhry je pozice šéfkuchaře pod Radkem Kašpárkem. Potom, co předvedl v prvním díle soutěže, bych se nedivila, kdyby se výherce této části „výhry“ vzdal. Takového šéfa bych opravdu nechtěla.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz