Hlavní obsah
Názory a úvahy

Jít si zastřihnout konečky vlasů za osm stovek je vyhození peněz do luftu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Ilustrační foto.

Nějak nechápu, proč si paní chodí nechat ke kadeřnici odstřihnout konce dlouhé vlasové hřívy. A už vůbec ne, když za tuto akci nechá pochopitelných osm stovek, diví se manžel.

Článek

Na pražské kadeřnictví mi tato cena rozhodně nepřijde přepálená, je prostě odpovídající. Možná se pletu a budu ráda, když mě v diskuzi opravíte. Ale co vím, tak kadeřnice za stříhání uváděly stejnou cenu, ať jen odstřihly konečky, nebo vytvářely různé sestřihy, zástřihy a nové účesy. Prostě jedna cena. Ačkoliv zastřihnutí konečků vlasů, které podtrhne pouze fazonu a oživí vlas, trvá sotva pár minut, úprava vlnitých vlasů a vytvoření požadovaného účesu trvá podstatně déle. Pokud je vše pod položkou stříhání a za stejnou cenu, nedivím se, že člověk nevychází z údivu.

Je ovšem pravda, že moje bývalá spolužačka dojížděla do pražského kadeřnictví a z jejích vlásků tam za pět tisíc vytvořili dokonalý střih hodný světové hvězdy. Pokud nepůjdete v okresním městě do kadeřnictví, které vzniklo v bývalé kočárkárně, ale je trošinečku na úrovni, tak zaplatíte téměř stejný peníz. A to ještě bez masáže hlavy. Jenže spočítat podle jedné platby možný výdělek kadeřnice možné není. Někde mají kadeřnice narváno, jinde prostě ne. Přijdou jí dvě, tři zákaznice za den. Kadeřnictví je na každém rohu tucet. V Praze jsou ještě navíc vyšší náklady na pronájmy prostor. Konkurence kadeřnic je obrovská a ne každá jede jako fretka celý den. Navíc je třeba počítat s tím, že pokud jí peníz zákaznice nestrčí do kapsy a vyčká na paragon, podléhá dani a tak dále.

A pokud se pan manžel diví výdělkům kadeřnic a lituje, že vystudoval VŠ, může si dodělat nějaký kurz, natrénovat třeba na příbuzenstvu a jít také stříhat. V kadeřnickém salónu určitě nikdo ze zákaznic jeho výuční list lustrovat nebude.

Jedna rada na závěr. Pokud jde jen o zastřihnutí konečků, navrhuji nabrousit nůžky, vyleštit zrcadlo a nechat ženu konat. Dlabat na propočty ohledně výdělku kadeřnic a místo toho připravit sklenku dobrého vína a namasírovat ženušce hlavu. Možná se budou dít divy. :-)

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz