Hlavní obsah
Názory a úvahy

Necháte si v autě tašku a než se nadějete je taška fuč. Tentokrát i s půldruhým milionem. To naštve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: TheDigitalWay / Pixabay

Ilustrační foto.

Potřebuju na nákup. Šáhnu doma do šuplíku, vezmu peníze, ale co to, mám asi malou peněženku. Tak to hodím do igelitky, igelitku do kufru auta a vyrážím. Jenže se chci zastavit ještě u Meka na sváču a než se vrátím, igelitka fuč. To je ale pech.

Článek

Naprosto neuvěřitelnou krádež řeší pražská kriminálka. Zatímco muž v luxusním vozidle parkuje v centru Prahy, přitočí se nenápadně kolemjdoucí a pootevře zadní dveře, načež se vzdálí. Když je vůz bez dozoru, má cestu volnou. Tím, že pootevřel dveře, dálkové ovládání vůz nezamklo. Zloděj se přes zadní sedadla dostal do kufru, kde se zmocnil igelitky. Její obsah ho musel opravdu potěšit. Byl v ní jeden a půl milionu korun.

Přes všechny ty vychytávky přece jen auto není trezor. Dnes už se okénko jen tak nevyháčkuje, aby si zloděj odnesl kabelku nebo nákup odložený na sedačce. Trik s pootevřením dveří je zřejmě nějaký nový zlodějský fígl. Více ovšem vyráží dech ten obnos peněz v igelitce v kufru. Pohybovat se po městě s takovým rancem v hotovosti je nevídané, větší částky se platí bezhotovostně a hotovostní platby jsou limitované částkou 270 tisíc korun. Na druhou stranu je možné, že nákupní soupiska byla delší a obsahovala hodně vyšších položek. Pokud bych tedy byla „v balíku“ jako poškozený, stejně si nedovedu představit hodit ty prachy do igelitky a nechat ji v kufru. Měla bych je kabelce, nebo kufříku, který bych si hlídala a měla neustále u sebe.

Trochu to celé svádí i k zamyšlení, jestli spolu kumpáni nebyli domluveni. Jenže to už je taková spekulace. A pokud se trošinku zkusíme vžit do role protřelého zloděje, je možné, že ho opravdu zlákala jen ta luxusní značka auta. Možná má zkušenosti, že v kufrech dražších aut se může nalézat buď drahý nákup, nebo nějaká elektronika, třeba v podobě kvalitního notebooku, že movitější majitelé si s takovými věcmi až tak hlavu nelámou. Ovšem, že by tam našel až takový poklad, ho zřejmě nenapadlo.

Zdroj:

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-zlodej-sebral-z-auta-v-centru-prahy-igelitku-kde-bylo-15-milionu-podezreleho-zachytila-kamera-40466523

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz