Hlavní obsah
Láska, sex a vztahy

Australanka měla v posteli pět set milenců. Je to padesátkrát více než ideální počet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: hoangdong7698 / Pixabay.com

Zamilovaná dvojice

Otázka o ideálním počtu sexuálních partnerů je strašákem mnoha vztahů. Když se některý z partnerů zeptá, nastává paradox - muži přidávají, ženy ubírají. Jaký je ale dle odborníků maximální ideální počet? Číslo je různé, hlavní je prý bezpečí.

Článek

Článek o Australance Annie Knight, která tvrdí, že její postelí prošlo 500 mužů, zaujal dokonce i moderátory rádia a probírali jej v éteru.

Poutavý titulek článku, dle kterého každý z mužů dělal v posteli stejnou chybu, jistě donutil nejednoho muže článek otevřít.

Uvnitř článku se ale pánové nedozvěděli nic převratného - jsou moc rychlí.

Co se však v článku dále dozvíte je to, že daná Australanka si vydělá za své lechtivé fotky i 3 miliony za měsíc.

Že se hranice posunuly, to není žádná novinka. Ale že už se píší články i o moderních prostitutkách, to už je k zamyšlení.

Pro danou Australanku je každý další sexuální partner bez rozdílu pohlaví sexuální zkušeností. Asi nebude velkým šokem, že 500 partnerů je opravdu moc. Existuje ale dle odborníků nějaký ideální počet, který není ani moc ani málo?

Ideální počet? Závisí na pohlaví

Server Healthline uvádí průměr 7,2 sexuálních partnerů. Tento průměr byl vytvořen z průzkumu v USA a při bližším pročítání výsledků zjistíte, že průměrný počet se totiž liší dle jednotlivých států. Například dle Louisiany je průměr 15,7, zatímco v Utahu to vyšlo jen na 2,6.

Velice zajímavou otázkou v tomto průzkumu byla i lež ohledně počtu partnerů. Podle průzkumu 41,3 procenta mužů a 32,6 procenta žen přiznalo, že o své sexuální anamnéze lhalo.

A to lhaní nebylo úplně stejné. Muži si totiž na čísle přidávali, zatímco ženy ubíraly. Překvapivé? Samozřejmě, že nikoliv.

Představa, že muži musí mít více partnerek, aby byli zkušenější, je v nás hluboce zakořeněná. Stejně tak jako představa, že když má žena více milenců, je promiskuitní.

Ideální počet sexuálních partnerů tedy nezávisí ani tak na čísle, jako spíše na pohlaví.

Kolik je naopak moc?

Web Psychology Today zveřejnil studii, která se naopak zajímala o maximum, které jsou partneři ochotni akceptovat.

Průzkum byl proveden v roce 2017 ve Velké Británii a účastnici byli dotázání na konkrétní počet partnerů, který by u svého protějšku ještě byli ochotni akceptovat.

Účastníci byli obvykle méně ochotní uvažovat o vztahu s pannou než s někým s trochou zkušeností. Ale po dvou až třech partnerech ochota neustále klesala z přibližně 7 z 9 u čtyř partnerů na přibližně 2 z 9 u více než 60 sexuálních partnerů.

Opět se prokázalo, že čísla se měnila dle toho, zda na danou otázku odpovídal muž nebo žena. Muži by více odmítali ženy s vyšším počtem sexuálních partnerů, zatímco pro ženy bylo vyšší číslo u mužů znakem zkušeností.

Pár odpovědí na závěr

Abych ale uvedla přeci jen nějakou odpověď, tak dle serveru Novinky se odborníci nejvíce shodují na čísle 10. Toto číslo je považované za tak akorát.

Akceptovatelný počet partnerů, který ještě obě pohlaví považují za přijatelný, je pak dle studie zveřejněné na IllicitEncounters.com číslo třináct.

Novinky také zmiňují poslední provedený průzkum v rámci ČR, jehož autorem byl Petr Weiss. Dalo by se říct, že dokazuje výše uvedené informace ohledně lhaní. U mužů totiž vyšlo, že průměrně má každý muž 9,4 sexuálních partnerů a ženy 5,3.

Všechny servery, věnující se tomuto tématu, na závěr zmiňují, že sexuální historie se liší, a je to zcela normální.

Důležité dle odborníků a lékařů je, zda během získávání zkušeností přijímáte preventivní opatření, abyste zabránili šíření sexuálně přenosných infekcí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz