Hlavní obsah
Aktuální dění

MS 2022 preview: Kdo doplní první čtveřici postupujících do čtvrtfinále?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Foto: Shutterstock.com

V pondělí a úterý se rozhodne o dalších čtyřech postupujících do čtvrtfinále mistrovství světa.

Článek

Víkendová osmifinálová utkání překvapení nepřinesla, všichni favorité postoupili.

Nizozemsko - USA 3:1

Argentina - Austrálie 2:1

Francie - Polsko 3:1

Anglie - Senegal 3:0

Japonsko - Chorvatsko (5.12. od 16:00)

Japonsko v tomto osmifinále čekal málokdo. Skupinu, ve kterém bylo dále Španělsko, Německo a Kostarika, ovládl zástupce Asie se ziskem 6 bodů. Japonci dokázali porazit oba evropské giganty. Bude mít jejich pohádka pokračování?

Další v pořadí je Chorvatsko. To postoupilo ze skupiny F z druhého místa. Ve skupině ani jednou neprohrálo, inkasovalo pouze jednu branku a remízou v posledním utkání poslalo domů favorizovanou Belgii.

Favorit se v tomto osmifinálovém utkání určuje těžce, ale pokud bych měl na někoho vybrat, tak si tipnu postup Japonska. Neočekávám gólové hody, utkání může rozhodnout jediná branka. Nebo se dočkáme prvního prodloužení?

Brazílie - Jižní Korea (5.12. od 20:00)

Ve druhém pondělním osmifinále na sebe narazí vítěz skupiny G a druhý tým skupiny H.

Brazílie postoupila díky dvěma výhrám v úvodu skupiny, v posledním kole ale podlehla Kamerunu. Další překvapení v pondělí ale nečekejte. Do sestavy se pravděpodobně vrátí uzdravený Neymar.

Asijci postoupili do vyřazovací části za vteřinu dvanáct. Postupový gól si připsali v 91. minutě utkání proti Portugalsku. Ze šampionátu poslali domů Uruguay a Ghanu.

Jižní Korea hrála naposledy osmifinále na MS 2010 v Jihoafrické republice. V něm prohrála s Uruguayí. Letos cesta Jihokorejců skončí také v této části play off. Kanárci bez větších problémů postoupí.

Maroko - Španělsko (6.12. od 16:00)

Překvapivým vítězem skupiny F se stalo Maroko, které za sebou nechalo favorizované Chorvatsko a Belgii. Soupeři nenašli na defenzívu Maroka recept. Maročani si jedinou inkasovanou branku totiž vstřelili sami.

Španělsko svoji skupinu nevyhrálo, ale nemusí je to možná ani tak mrzet. V případě postupu by se totiž vyhnulo ve čtvrtfinále Brazílii, kterou čeká osmifinále proti Jižní Koreji.

Maroko s jednou inkasovanou brankou, Španělsko s devíti vstřelenými brankami (nejvíce ve skupinách společně s Anglií). Čeká nás zajímavé utkání, ve které by si mělo zkušené Španělsko dojít pro postup.

Portugalsko - Švýcarsko (6.12. od 20:00)

Z druhého čistě evropského osmifinále vzejde poslední čtvrtfinalista.

Portugalce v základní skupině táhl za postupem především Bruno Fernandes, který si připsal 2 góly a 2 asistence.

Švýcaři ve skupině G nestačili pouze na Brazílii, Srbsku a Kamerunu vstřelili celkem 4 branky. O dvě z nich se postaral útočník Monaka Breel Embolo.

Pro oba týmy to bude třetí vzájemné utkání v tomto kalendářním roce. V Lize národů dokázala obě mužstva zvítězit na domácím hřišti (Portugalsko 4:0, Švýcarsko 1:0). Do utkání půjdou v roli favorita Portugalci a tuto roli potvrdí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz