Hlavní obsah
Sport

MS 2022 preview: Na programu jsou pikantní čtvrtfinálové zápasy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Foto: Shutterstock.com

8 týmů bude bojovat o postup do semifinále letošního mistrovství světa.

Článek

Osmifinálová utkání jsou minulostí. Pro osm týmů letošní šampionát skončil, zbylých osm mužstev čeká čtvrtfinále.

Nizozemsko - USA 3:1

Argentina - Austrálie 2:1

Francie - Polsko 3:1

Anglie - Senegal 3:0

Japonsko - Chorvatsko 1:1 (1:3 PK)

Brazílie - Jižní Korea 4:1

Maroko - Španělsko 0:0 (3:0 PK)

Portugalsko - Švýcarsko 6:1

Jednoznačně největším překvapením je postup Maroka, které v penaltovém rozstřelu poslalo z kola ven Španělsko.

Chorvatsko - Brazílie (9.12. od 16:00)

Chorvatsku se podařilo projít do čtvrtfinále přes Japonsko. V utkání, ve kterém prohrávali, zlepšili svůj výkon především ve druhém poločase. Japonci selhali v pokutových kopech, tři ze čtyř neproměnili.

Brazílie postoupila bez větších obtíží přes Jižní Koreu. O postupujícím bylo rozhodnuto už v průběhu prvního poločasu, ve kterém Kanárci nastříleli všechny 4 branky.

Přímý souboj dvou týmů, které vyřadily asijské osmifinálové zástupce. Brazilci se prezentují pohlednou hrou a prozatím potvrzují svoji roli favorita tohoto MS. Chorvatům se je nepodaří zastavit. Postup Brazílie a minimálně 2 vstřelené branky do sítě Chorvatska.

Nizozemsko - Argentina (9.12. od 20:00)

Nizozemsko podalo v osmifinále lepší výkon než v základní skupině a zaslouženě přes USA postoupilo. Střelecky se tentokrát neprosadil Gakpo, který se do té doby prosadil v každém zápase letošního MS.

Argentina splnila roli jasného favorita proti Austrálii, i když její vítězství nebylo výsledkově tak přesvědčivé.

Jihoameričani ukazují svoji sílu ve velkých zápasech, ale tentokrát to stačit nebude. Očekávám postup Nizozemska.

Maroko - Portugalsko (10.12. od 16:00)

Chorvatsko, Belgie, Kanada a Španělsko. To jsou prozatím soupeři, kteří marocký tým nedokázali zastavit. Poctivá defenziva, skvěle chytající Bono, útočná síla v podání Ziyecha a En Nesyriho. Dočkáme se dalšího překvapení?

Portugalsko postoupilo naprosto jednoznačně, Švýcarsko zničilo šesti góly. Poprvé na šampionátu nastoupil v základní sestavě Gonçalo Ramos. Výsledek? Hattrick a k tomu ještě asistence. Ronaldo pravděpodobně zůstane na lavičce i na začátku čtvrtfinále.

Maroko překvapuje každým zápasem. Inkasovalo stále jen jednu branku, kterou si navíc vstřelilo samo. Stejně branek na šampionátu inkasovalo pouze Tunisko, které ale vypadlo už v základní skupině. Proti bude silný útok, Portugalsko vstřelilo už 12 branek (průměr 3 branky na utkání). Přes druhý tým z Pyrenejského poloostrova už Maroko nepostoupí.

Anglie - Francie (10.12. od 20:00)

Bez větších komplikací postoupila Anglie do čtvrtfinále přes Senegal, který vyprovodila výsledkem 3:0.

Francie ve svém osmifinálovém utkání dominovala, odneslo to Polsko. Svůj tým táhl k postupu především Kylian Mbappé. Jeho dvě vstřelené branky… to byla prostě nádhera.

To nejlepší na závěr. Nemyslím si, že by se oba týmy, i když jde o hodně, zaměřily na defenzivu. Oba se mohou pochlubit skvělou ofenzivní silou. Francie postoupí, tipuju (a i si přeji) minimálně 3 branky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz