Hlavní obsah
Sport

MS 2022 preview: Poslední dva zápasy letošního mistrovství světa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Foto: Shutterstock.com

Světový šampionát v Kataru se blíží ke svému cíli. V posledních dvou duelech se rozhodne o konečném pořadí.

Článek

Semifinálové duely přinesly jasné výsledky, bez větších problémů postoupili oba favorité.

Argentina - Chorvatsko 3:0

Francie - Maroko 2:0

První semifinále ovládla jasně Argentina. Dvě branky vstřelil Julián Álvarez, Lionel Messi si připsal gól a asistenci.

Ve druhém semifinále se dostala Francie brzy do vedení, na druhou branku se čekalo až do 79. minuty. Šlo o jediné dvě střely Francie na branku soupeře. Marocká senzace do finále nedošla.

Chorvatsko - Maroko (17.12. od 16:00)

Na reprízu finále ze světového šampionátu v Rusku před 4 lety Chorvatsko - Francie nedojde. Chorvaté v letošním semifinále neuspěli, budou bojovat o zisk alespoň bronzových medailí.

Maroko na vysněné finále nedosáhlo. Proti Francii se projevila soupeřova zkušenost a dle mého už i únava a zranění. I tak je ale marocké tažení senzací letošního šampionátu, které se zapíše do jejich dějin.

Oba týmy na sebe narazily v základní skupině, utkání skončilo nerozhodně 0:0. Po celou dobu turnaje se oba týmy prezentovaly lépe v defenzivě. Ani v jejich druhém vzájemném utkání se neočekává gólová přestřelka. Zkušenější Chorvatsko si dojde pro bronz.

Anketa

Kdo zvítězí v utkání o bronz?
Chorvatsko
59,1 %
Maroko
40,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 22 čtenářů.

Argentina - Francie (18.12. od 16:00)

Finále letošního mistrovství světa v Kataru postaví proti sobě Argentinu a Francii. Nutno podotknout, že zaslouženě.

Argentina do turnaje vstoupila šokující porážkou se Saúdskou Arábií, poté se ale družina okolo Lionela Messiho rozjela a dokráčela až do finále.

Také Francie si na turnaji připsala jednu překvapivou ztrátu, když v posledním kole základních skupin podlehla 0:1 Tunisku.

V roce 2014 odcházela z finále Argentina poražena, po 8 letech si znovu zahraje poslední utkání turnaje. Poslední zápas na MS v kariéře odehraje Lionel Messi. Je to tedy jeho poslední šance, jak si do svého bohatého portfolia přidat i zlatý triumf ze světového šampionátu. Triumf, který mu stále chybí.

Mužstvo trenéra Didiera Deschampse bude obhajovat titul mistrů světa. Kromě překvapivého zaváhání s Tuniskem, ve kterém už ale Francie měla jistý postup ze základní skupiny, zvládla zbylá utkání bez větších komplikací. Pokaždé plnila roli favorita. Oba finalisté tak sehrála svá nejtěžší utkání ve čtvrtfinále.

Čeká nás hvězdné finále. Lionel Messi by si za svoji kariéru zasloužil titul světového šampiona. Francie ale na turnaji hraje skvěle, výborné výkony podává Antoine Griezmann, v šestatřiceti letech je k nezastavení Olivier Giroud.

Tohle utkání nemá favorita. Osobně bych přál vítězství Messimu, Francie má ale neuvěřitelnou sílu. Pokud musím vybrat vítěze, tak volím Francii. Přesvědčila mě na celém šampionátu více než Jihoameričané.

Anketa

Hvězdné finále. Koho favorizujete?
Argentina
48 %
Francie
52 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 25 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz