Hlavní obsah
Sport

MS 2022 preview: Semifinálové duely rozhodnou o finalistech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Foto: Shutterstock.com

Mezi čtyři nejlepší týmy letošního mistrovství světa se probojovali zástupci Evropy, Afriky a Jižní Ameriky.

Článek

Čtvrtfinálové zápasy přinesly snad vše: strhující závěry utkání, penaltové rozstřely či další africkou senzaci.

Argentina - Nizozemsko 2:2 (4:3 PK)

Chorvatsko - Brazílie 1:1 (4:2 PK)

Anglie -Francie 1:2

Maroko - Portugalsko 1:0

Další senzační skalp si připsalo Maroko, které především díky své defenzivě zdolalo Portugalsko. Fanoušky rozhodně nezklamalo utkání Anglie - Francie, zbylá dvě utkání rozhodovaly pokutové kopy.

Argentina - Chorvatsko (13.12. od 20:00)

Argentina postoupila do bojů o medaile přes Nizozemsko. V nervy drásajícím utkání se rozhodovalo až v penaltovém rozstřelu. Za zmínku stojí fantasticky sehraný přímý volný kop Oranje v poslední minutě nastavené času, ze kterého poslali zápas do prodloužení.

Chorvatsko vyřadilo jednoho z největších favoritů na turnaji. Zápas šel do prodloužení za stavu 0:0. Jako první udeřili Kanárci, Chorvatsko vyrovnalo ve 117. minutě ze své jediné střely na branku v tomto utkání. V rozstřelu se dařilo Jihoevropanům. Jejich naděje na druhé finále v řadě stále žije.

Družina kolem Lionela Messiho je krok od vysněného finále, proti ale bude stát silná defenziva. Fanoušci ofenzivního fotbalu zde nadšeni nebudou. Argentina to ale zvládne a postoupí do boje o titul.

Francie - Maroko (14.12. od 20:00)

Čtvrtfinále Anglie – Francie muselo bavit. Bohužel si Angličané budou pamatovat další z pokutových kopů, který je vyřadil z turnaje. Harry Kane měl v 84. minutě možnost poslat utkání do prodloužení. Nenavázal ale na 54. minutu utkání, kdy při prvním pokutovém kopu prostřelil svého spoluhráče z Tottenhamu Huga Llorise. Kdo ví, jak by se následné prodloužení vyvíjelo. Brány do semifinále se otevřely Francouzům.

Marocká pohádka pokračuje a pokračovat bude. Tento tým na boj o medaile tipoval málo kdo, jestli tedy vůbec někdo. Když ale nedostaneš gól, nemůžeš prohrát. Soupeři na afrického zástupce v semifinále MS stále nenašli recept. Jedinou inkasovanou branku na šampionátu si vstřelili hráči trenéra Walida Regraguiho sami.

Tipy na zápasy Maroka mi nevychází. A je to vlastně i dobře. O tomhle je mistrovství světa, fanoušci mají rádi překvapení. V závěru utkání s Portugalskem už Maročanům docházeli síly ve velkém. Útočná síla Francie je ještě o něco větší. i proto očekávám postup Francie. Kylian Mbappé se ve čtvrtfinále proti Anglii neprosadil, hráči Albionu ho skvěle bránili. Hvězdou turnaje se stává Olivier Giroud, který i ve svých šestatřiceti letech hraje neskutečně, na šampionát přijel ve výborné formě. I díky němu se Francie podívá do finále.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz