Hlavní obsah

MS 2022 skupina B: Írán sahal po postupu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Foto: Shutterstock.com

Ze skupiny B postoupila favorizovaná Anglie, druhým postupujícím se stali hráči USA.

Článek

Skupina B, minimálně co se týká vstřelených branek, musela bavit. V šesti zápasech padlo celkem 16 branek, hned polovina z nich padla v prvním zápase skupiny mezi Anglií a Íránem.

Anglie byla favoritem číslo 1 a tuto roli potvrdila. Výkonem proti USA sice fanoušky nepotěšila, ale proti Walesu si už postup pohlídala.

Do osmifinále postoupili z druhého místa hráči Spojených států amerických. Na postup nedosáhli Íránci, kteří ale za sebou nechali dobrou stopu. Wales získal na šampionátu pouze 1 bod.

Výsledky

Anglie - Írán 6:2

USA - Wales 1:1

Wales - Írán 0:2

USA - Anglie 0:0

Wales - Anglie 0:2

Írán - USA 0:1

Tabulka

1. Anglie (7b, 9:2)

2. USA (5b, 2:1)

3. Írán (3b, 4:7)

4. Wales (1b, 1:6)

Zajímavosti

- USA stačilo k postupu pouze 2 vstřelené branky

- (prozatím) jediná červená karta na MS padla v utkání Wales-Írán (publikace před zápasy 30.11.)

Názor

Před šampionátem byl favorit na vítěze skupiny jasný, Anglie tuto roli zvládla a nedopustila žádné překvapení. Kdo ví ale, jak by se vyvíjel úvodní duel s Íránem, kdyby nemusel jejich soupeř už po dvaceti minutách střídat svojí brankářskou jedničku.

Pro mě velkým překvapením bylo na mistrovství působení Íránu. Především závěr utkání s Walesem byl z jejich strany opravdu povedený. Írán mě každopádně přesvědčil více než druhý postupující ze skupiny USA. Ale i takový je fotbal…

Hvězda skupiny

Harry Maguire. Řekl bych, že jeden hraje v Manchesteru United a druhý v reprezentaci. Vtipů, koláží a narážek na jeho hru v Manchesteru už je pomalu na vydání knížky. V základní skupině ale odehrál povedené zápasy. V úvodu prvního zápasu hned orazítkoval břevno, připsal si i jednu asistenci.

Celkové hodnocení skupiny

5/10

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz