Hlavní obsah
Názory a úvahy

Češi si stále víc stěžují, proč?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels, freefotobanka

Ilustrační obrázek.

Češi jsou od přírody pesimisté. Místo toho, aby se radovali, tak si raději stěžují.

Článek

Češi mají potřebu vyhledávat nedostatky a porovnávat se s někým, kdo je na tom lépe. Někdo uvidí někoho s drahým autem a hned si řekne, že to auto je dobrý, a že by ho chtěl taky a poté jsou tu tací, kteří si hned stěžují a někdy až říkají lži o řidiči tohoto auta, přitom toho řidiče ani neznají.

Proč tomu tak je? Na tuto otázku se nedá odpovědět. Někdo by řekl, že už to mají Češi v krvi od nepaměti a jiný zase, že je to třeba kvůli vládám, které jsme si zvolili. Samozřejmě je spousta teorii proč by to tak mohlo být, ale jsou to jen teorie.

Člověk by se měl více soustředit na sebe než na ostatní. Když se člověk začne soustředit na sebe, tak hned uvidí, že život je krásný a nemusí si stěžovat. Je větší šance, že tento člověk dokáže něco víc než ten, který si furt stěžuje.

Stěžovali jste si někdy na české nemocnice apod.? Zajímalo by mě proč. (Podělte se do diskuze) Možná se někdy najde nějaká věc, na kterou by se mohlo stěžovat, ale máte mor? Nemáte. Když jste nemocní, ošetří vás doktor? Ošetří. Když se vám stane něco vážného někde daleko od města nebo od vesnice, přijede pro vás sanitka? Přijede, takže vlastně není na co si stěžovat. Například v USA si nemusíte platit zdravotní pojištění, ale když se vám něco stane, tak vše platíte vy, přitom operace apod. vás v USA můžou vyjít na stovky tisíc dolarů.

Pár dalších důvodu, proč se máme dobře a nemá cenu si stěžovat:

Máte kde bydlet, máte co jíst, máte elektřinu, internet apod.? Myslím, že máte.

Máte auto? Většina Čechů ano. Dostanete se bez auta do práce? Dostanete, máme veřejnou dopravu, vlaky apod.

Máme svobodu ve svém názoru, můžeme říct cokoliv proti vládě, a nikdo nás nebude trestat, jako například v Rusku.

Tak vidíte, radujte se a užívejte si života, protože není na co si stěžovat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz