Hlavní obsah
Cestování

Čtyři tipy, kam na výlet v Jihomoravském kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels - FreeFotobanka

Ilustrační obrázek.

V Jihomoravském kraji najdeme mnoho krásných památek a turistických atrakcí. V tomto článku se čtyři z nich dozvíte.

Článek

Tento hrad je jeden z nejstarších hradů u nás. Hrad stojí před soutokem řek Želetavka a Dyje. Už v 10. století se zde nacházelo Slovanské sídliště. Hrad se nachází v okrese Znojmo přibližně 9 km od městyse Vranov nad Dyjí. Máte zde na výběr ze čtyř prohlídkových okruhů - Palác (základní okruh), Vstup do hradu, Zbrojnice a Hladomorna, mučírna a vězení.

Tato rozhledna se nachází v nadmořské výšce 334 m. n. m. a nachází se nedaleko Břeclavi. Rozhledna vznikla teprve nedávno a zaujme především svým netradičním vzhledem. V nejvyšším bodě má rozhledna 7,5 m a dlouhá je 65 m. Okolo sebe uvidíte krásné vinice a můžete dohlédnout až na Bílé Karpaty nebo Velkou Fatru.

Jeskyni najdete v Moravském krasu nedaleko Ostrova u Macochy. Až k jeskyni se dostanete autem, kde můžete na zaparkovat na neplaceném parkovišti vedle pokladny. Prohlídka jeskyně je s průvodcem. Prohlídka trvá okolo 60 minut.

Technické muzeum v Brně patří mezi nejvýznamnější technické muzea ve střední Evropě. Můžete sem dojet tramvají č.12 a vystupte na zastávce Technické muzeum. Nachází se zde 18 stálých expozic a 7 památek. Mezi stálé expozice patří např.: Optika, Brno na dvou kolech, Nožířství, Historická vozidla a mnoho dalšího.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz