Hlavní obsah
Cestování

Čtyři tipy, kam na výlet v Karlovarském kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels - Freefotobanka

Ilustrační obrázek

V Karlovarském kraji najdeme mnoho různých přírodních i nepřírodních míst, které navštívit. V tomto článku se dozvíte čtyři z nich.

Článek

Nedaleko Lázní Kynžvart a Mariánských lázní se nachází státní zámek Kynžvart. V 18. století získal zámek svou stávající podobu, v 16. století zde byla renesanční tvrz. Na návštěvníky zde čeká 5 prohlídkových okruhů - Zámecké interiéry Metternichů ( základní okruh ), Muzeum a kabinet kuriozit ( základní okruh ), Pod korunami stromů a další. V roku 1828 zde byla založeno muzeum a teď je to jedno z nejstarších muzeum v ČR.

Lipová u Chebu je vesnická památková rezervace s unikátní hrázděnou lidovou architekturou. Tento skanzen má největší počet zachovalých chebských hrázděných statků. Může se také pyšnit nejstarším dochovaným hrázděným statkem. Ruslterův statek byl vystavěn v polovině 18. století. a dnes slouží jako muzeum zemědělství a lidového života.

Na území Krušných hor se nachází Hadí hora s nadmořskou výškou 941 metrů. Z vrcholu uvidíte krásné výhledy do okolí. Vrchol je sice porostlý stromy ale kousek od něj se nachází vyhlídka. Na Hadí horu se dostanete po žluté trase z Božího Daru.

Dominova skalka se nachází v CHKO Slavkovský les nedaleko Nové Vsi. Touto lokalitou vede hezká Naučná stezka Mnichovské hadce.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz