Hlavní obsah
Cestování

Čtyři tipy, kam na výlet v Královehradeckém kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay - Freefotobanka

Ilustrační obrázek.

V Královehradeckém kraji najdeme stovky různých a krásných míst, které stojí za navštívení. V tomto článku se dozvíte čtyři z nich.

Článek

Nad řekou Úpou leží zámek Ratibořice, který měl svou roli v románu Boženy Němcové - Babička. Tento Barokní zámek byl vystavěn na počátku 18. století. Na výběr zde máte z deseti prohlídkových okruhů - Doba vévodkyně Zaháňské (základní okruh), Zámek Ratibořice, Rudrův mlýn, Vodní mandl a další. Až skoro k zámku se dá dostat autem.

V Hořicích se nachází Gotkardský vrch s pomníkem Jana Žižky z Trocnova. Pomník byl vystavěn na místě původní tvrze. Je zde ale spoustu dalších zajímavých a velmi starých staveb. Až na vrch se dostanete autem.

Pár kilometrů od Vrchlabí se na kopci Přední Žalý nachází rozhledna, která je jediná kamenná rozhledna v Krkonoších. Rozhledna byla vystavěna v 19. století. Je vysoká okolo 18 metrů. Pod rozhlednou se nachází horská bouda, kde si můžete dát občerstvení. Nahoru se můžete dostat pěšky nebo lanovkou.

V jihovýchodní části v Krkonoších se nachází Modré kameny. Jsou odsud krásné výhledy na zdejší krajinu. Kamenů je zde celkem šest. Na výběr zde je několik cest a  všechny cesty mají přes 5 km.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz