Hlavní obsah
Cestování

Čtyři tipy, kam na výlet v Libereckém kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay, freefotobanka

Ilustrační obrázek, (žádný z uvedených hradů takto nevypadá).

V Libereckém kraji najdeme stovky nádherných míst, na které se jet podívat. V tomto článku se dozvíte čtyři z nich.

Článek

Hrad vznikl na konci 14. století, a nachází se na krásném a ojedinělém skalním útvaru sopečného původu. Nachází se na stejnojmenné hoře a je symbolem Českého ráje. Také je to jeden z nejnavštěvovanějších hradů u nás. Hrad si celý můžete projít sami bez průvodce. Pod hradem se nachází parkoviště a poté je to cca 250 m do kopce k hradu.

Rozhledna má do výšky 26 metrů a je to fascinující architektonický útvar. Rozhledna je postavena z kamene a nahoře je krásný kruhový výhled na všechny strany. Pod rozhlednou se také nachází další hezká stavba. Rozhledna stojí na vrcholu hory (869 m. n. m. ) a až k ní se dá dojet autem nebo na kole.

Martinské stěny se nachází v CHKO Kokořínsko. Od roku 2002 jsou stěny chráněnou přírodní památkou. Je to krásný skalní útvar nad Komářím dolem a je součástí krásné Kokořínské krajiny. K Martinským stěnám se dostanete po červené turistické značce z Husí cesty.

Doba, kdy vznikl tento hrad je nejasná, avšak první zmínka o hradu je ze 14. století. V prostorách této zříceniny se natáčelo několik filmů, např.: O princezně Jasněnce a létajícím ševci. Uvidíte zde krásnou hradní věž, která má na výšku 15 metrů. Hrad krásně zapadá do krajiny a je zde krásné místo na fotky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz