Hlavní obsah
Cestování

Čtyři tipy, kam na výlet v Olomouckém kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels - FreeFotobanka

Ilustrační obrázek.

V Olomouckém kraji najdete mnoho krásných míst kam se vydat. V tomto článku se dozvíte čtyři z  nich.

Článek

Helfštýn je zřícenina a zároveň jeden z největších hradů v české republice. Hrad najdete nad obcí Týn nad Bečvou. Byl založen ve 14. století. Jsou zde čtyři expozice. Můžete si zde koupit také prohlídku hradu. Každoročně je hrad využíván ke konání různých kulturních akcí.

Zámek Jánský vrch se nachází ve městě Javorník. Historie zámku sahá až do 13. století. V zámku najdete 6. prohlídkových okruhů jako jsou např.: Reprezentační místnosti a expozice dýmek ( základní okruh ), Hospodářské zázemí zámku, Zámek dětem a další.

Čertovy kameny jsou přibližně 40 metrů vysoký skalní útvar nedaleko Jeseníku. K této vyhlídce se lehce dostanete pěšky z Jeseníku a vede sem také naučná stezka z České Vsi. Můžete sem také dojet na kole nebo autem. Skalní oblast zde tvoří několik věží a okrajových skal.

U Koutů nad Desnou v Jeseníkách se nachází rozhledna u Tetřeví chaty, která leží ve výšce 1095 m. n. m. Rozhledna je zajímavá svým vzhledem a několika vyhlídkovými plošinami. Výška rozhledny je 18 metrů a byla postavena v roce 2014. K rozhledně se můžete dostat celoročně například z Lanové dráhy, která vede z Koutů nad Desnou. Z rozhledny jsou rovněž překrásné výhledy na okolní krajinu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz