Hlavní obsah
Cestování

Čtyři tipy, kam na výlet v Olomouckém kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay - freefotobanka

Ilustrační obrázek.

V Olomouckém kraji najdeme stovky krásných míst, které stojí za navštívení. V tomto článku se dozvíte čtyři z nich.

Článek

V Plumlově u Prostějova se nachází Podhradský rybník. Je to velký a rozlehlý rybník a do rybníka ústí řeka Okluka a potok Roudník. Okolo rybníka se nachází krásné husté lesy a lavičky s výhledem na Podhradský rybník. Hned pár set metrů od rybníka stojí Plumlovský zámek. K rybníku se můžete dostat autem.

V Jeseníkách nedaleko Koutů nad Desnou se nachází až 9 metrový vodopád. Krásné vodopády jsou na jižních svazích Dlouhých strání, vodopád měří necelých 8,5 metru a pod ním je soustava kaskád a tuto show zakončuje malý 2 metrový vodopád. K vodopádu se dostanete z Koutů nad Desnou po modré turistické značce proti proudu Divoké Desné. Po 1,5 km přejděte lávku a pokračujte proti proudu Borového potoka. Za několik málo minut dojdete do cíle.

Zámek Plumlov se nachází nad Podhradským rybníkem. Zámek byl vystavěn z tehdejšího hradu v 17. století. Zámek dnes patří městu. Na zámku máte na výběr ze tří prohlídkových okruhů - OKRUH 1. ( komentovaná prohlídka - 1. - 3. patra zámku ), OKRUH 2. ( komentovaná prohlídka - dvě podlaží zámeckých sklepů ), OKRUH 3. ( komentovaná prohlídka nedokončených prostor zámku ).

Vrchol Vozka je osmý nejvyšší vrchol Hrubého Jeseníku s 1 377 m. n. m. a nachází se nedaleko obce Loučná nad Desnou. Je zde velmi krásná příroda a velmi cenná lokalita, která je součástí národní přírodní rezervace Šerák-Keprník. Přes vrchol vede naučná stezka Šerák-Keprník-Vozka. Na vrchol vede žlutá a zelená z Branné, odkud je to na vrchol necelých 7 km.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz