Hlavní obsah
Cestování

Čtyři tipy, kam na výlet v Pardubickém kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay - Freefotobanka

Ilustrační obrázek.

V Pardubickém kraji najdeme stovky míst, které stojí za navštívení. V tomto článku se dozvíte čtyři z nich.

Článek

Nedaleko Pardubic se nachází hrad Kunětická hora, na kterém se natáčel seriál Arabela. Hrad byl vystavěn v 15. století. Pod hradem se nachází restaurace a několik ohrad se zvířaty a také parkoviště. Odtud se vydejte nahoru až k hradu. Hrad má na výběr ze tří prohlídkových okruhů - Hradní palác a věž (bez průvodce, základní okruh), Dušan Jurkovič, básník dřeva (výběrový okruh s průvodcem), Kaple (výběrový okruh s průvodcem).

Tento zámeček se nachází mezi Rudolticemi a Lanškrounem. Dnes zde už neuvidíte celý zámek ale jen dochovanou věž s rozsáhlými podzemními sklepy. Jsou zde hodinové prohlídky. Až skoro k zámečku se dostanete autem.

Severně od Zderazi nedaleko Skutče se nachází hluboký kaňon Pivnická rokle. Uvidíte zde desítky zajímavých útvarů a skal. Tyto skály může ale obdivovat jen ten, který do této rokle najde cestu, cesta je totiž neznačená. Pivnická rokle má před dva kilometry délku a v nejužším místě má necelý metr.

Ve městečku Žumberk se nachází zřícenina stejnojmenného hradu. První písemná zmínka o hradu pochází z roku 1318. Hrad chátral již od 17. století. Zřícenina je volně přístupná a uvidíte zde zbytky hradního paláce a věže.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz