Hlavní obsah
Cestování

Čtyři tipy, kam na výlet v Plzeňském kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels - freefotobanka

Ilustrační obrázek.

V Plzeňském kraji najdeme krásnou Šumavu, ale mnoho jiných dalších míst, které stojí za navštívení. V tomto článku se dozvíte čtyři z nich.

Článek

DinoPark Plzeň je jeden z osmi DinoParků na světě. Uvidíte zde prehistorické zvířata, které jsou oživeny pomocí moderních technologii. Některé druhy dinosaurů jsou vysoké i několik metrů. Užijí si to zde hlavně děti, ale i rodiče. Můžete si zde zajít také do 3D kina, které je velice zajímavé. V areálu je taktéž restaurace, kavárna a mnoho dalších.

Hrad Radyně byl vystavěn ve 14. století za vlády českého krále a císaře Římské říše Karla IV. Stojí na stejnojmenném kopci. Hrad si můžete projít sami nebo s průvodcem (prohlídka 30-40 min). Pod hradem se nachází restaurace.

Nedaleko Plzně se nachází barokní zámek Manětín. Zámek je postaven na místě předchozí tvrze, která byla vystavěna ve 12. století. Krátce před 16. století byla tvrz přestavěna na barokní zámek. Prohlídkový okruh vás zavede do zámeckých komnat, vstupní haly, hlavního sálu a dalších.

V Chráněné krajinné oblastí Český les se nachází naučná stezka, která vás provede krásnými lučními porosty s řadou vzácných rostlin. Naučná stezka je dlouhá necelé 2 kilometry. Nejkrásněji je zde na jaře a na začátku léta.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz