Hlavní obsah
Cestování

Čtyři tipy, kam na výlet v Praze a okolí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels FreeFotobanka

Hrad Karlštejn.

V okolí Prahy najdete stovky krásných míst, kam se podívat. V článku se dozvíte o čtyřech z nich.

Článek

Lom Velká Amerika najdete necelé 4 km od hradu Karlštejn. Jestli se chcete projít, doporučuji zaparkovat u Karlštejna, tam se pokoukat a poté se vydat směrem k lomu. Kousek od lomu Velká Amerika se nachází také lom Malá Amerika. Lom Velká Amerika je asi 800 m dlouhým, 200 m široký a 100 m hluboký.

Vyhlídku Máj pravděpodobně hodně lidí zná, protože je zde jeden z nejkrásnějších výhledů na Vltavu. Vyhlídku najdete u obce Teletín. Řeka zde protéká leso-skalnatým kaňonem a přitom se stáčí do tvaru podkovy.

Hrad Karlštejn nechal v roce 1348 vystavět Karel IV., aby zde uchoval vzácné korunovační klenoty. Hrad je exteriérově i interiérově překrásný. Hrad nabízí 9 prohlídkových okruhů např.: základní okruh (historické interiéry ) nebo třeba okruh Malá sázka o Velký hrad aneb Jak prodat Karlštejn, což je noční prohlídka.

Kokořínský důl patří mezi nejkrásnější údolí v České republice. Údolí je přibližně 13 km dlouhé a začíná u žel. zastávky Lhotka u Mělníka a končí u křižovatky zvané Ráj. Kokořínský důl je přírodní rezervace a nachází se také nedaleko krásného hrad Kokořín.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz