Hlavní obsah
Cestování

Čtyři tipy, kam na výlet v Ústeckém kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels - FreeFotobanka

Ilustrační obrázek.

V Ústeckém kraji najdeme mnoho krásných míst, které stojí za navštívení. V tomto článku se dozvíte čtyři z nich.

Článek

V Zoo Ústí nad Labem můžete vidět přes 200 druhů zvířat a přes 1000 jedinců. Mezi ně patří např.: irbis, chvostan bělolící, kosman zakrslý, gepard štíhlý, tučňák brýlový a desítky dalších. Mnoho druhů v této zoo je velmi vzácných. V areálu zoo je restaurace a několik dětských hřišť. Je zde na výběr také zážitkový program, ve kterém uvidíte krmení surikat, tuleňů a žiraf nebo se můžete stát na jeden den chovatelem lenochodů, plazů, mravenečníků a tučňáků.

Nad pravým břehem Labe můžete najít krásnou vyhlídku na Portu Bohemicu neboli Českou bránu. Kalvárie Tři Kříže se nachází nedaleko obce Velké Žernoseky, které se nacházejí přibližně 6 kilometrů od města Litoměřice. K Třem Křížům se dostanete po zelené turistické značce z Velkých Žernosek nebo z Kamýku. Z této vyhlídky jsou vážně úchvatné výhledy.

Zámek Krásný Dvůr se nachází ve stejnojmenné obci. Zámek vznikl z renesanční vily, která byla vystavěna v 16. století. Zámek je postaven v barokním stylu. Na zámku si můžete vybrat ze tří prohlídkových okruhů - Zámecké interiéry (základní okruh), Zámecký park (základní okruh), Na zámek za Janem Rudolfem .

Novogotický zámek Klášterec nad Ohří se nachází nad řekou Ohře. V 16. století na tomto místě stála tvrz, která byla poté přestavěna na zámek. Na zámku je jeden prohlídkový okruh - Život v biedermeieru - uvidíte původní obytné prostory a mnoho dalšího. Nezapomeňte se podívat do zámeckého parku, určitě se to zde zalíbí fotografům.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz