Hlavní obsah
Cestování

Čtyři tipy, kam na výlet ve Středočeském kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

Ilustrační obrázek.

Ve středočeském kraji najdeme hodně krásných míst, kam se podívat. V článku se dozvíte čtyři tipy.

Článek

Město Kutná Hora je zapsáno na seznam památek UNESCO a je to jedno z nejhezčích měst v ČR. Jsou zde krásné historické budovy a hlavně chrám sv. Barbory. Ten samotný je zapsán na Seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Myslím, že ho určitě znáte. Je to stavba, kvůli které sem jezdí většina turistů z Česka, ale i z celého světa. Můžete zde navštívit také Vlašský dvůr s královskou mincovnou nebo České muzeum stříbra a středověkého dolu.

Hrad Karlštejn nejspíš každý znáte, je to možná nejslavnější české středověké sídlo po Pražském hradě. Hrad byl vybudovaný Karlem IV. a nachází se jen kousek od Prahy. Na hradu najdete 9 prohlídek, z toho je jedna noční. Je zde základní okruh, který vás zavede do historických interiérů nebo celým hradem což je mimořádný okruh a mnoho dalších.

Jeskyně můžete navštívit od dubna do konce listopadu. Je zde jedna speciální prohlídka, která se nekoná každý den, ale jen několikrát do roka a prý je to velký zážitek. Je to prohlídka, ve které jdete jen s baterkami a můžete spatřit opál, který při nasvícení UV lampou fluoreskuje. Jeskyně má také nejdelší jeskynní systém v Česku. Přístupných je okolo 600 m.

Na zámku Loučeň si to užijí hlavně děti, ale i dospělí. Vstup do zámku i do areálu je placený. V areálu najdete desítky bludišť a labyrintů. Od menších a nižších až po ty největší a nejvyšší. Tento areál rozhodně stojí za navštíveni, užijí si to zde děti a rodiče s nimi.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz