Hlavní obsah
Cestování

Čtyři tipy, kam se vydat v Jihomoravském kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels fotobanka

Ilustrační obrázek.

Jihomoravský kraj je krajem, který je rozmanitý a najdete zde hodně turistických atrakcí. V článku se dozvíte čtyři tipy kam se podívat.

Článek

Punkevní jeskyně se nacházejí vedle propasti Macochy. Tyto jeskyně vám věnují krásný zážitek. Tato jeskyně je jediná v Evropě, na kterou se podíváte z motorových lodiček. Prohlídka trvá přibližně 60 min a v jeskyni je 7-8 stupňů. Celá prohlídka nevede jen na lodičkách. Z lodičky se na pár místech i vystoupí. Vystupuje se třeba u propasti Macocha.

Propast Macocha má hloubku více než 139 metrů a je největší svého druhu ve střední Evropě. Propast je široká 76 metrů a dlouhá 174 metrů. Na propast se můžete kouknout ze dvou vyhlídkových můstků. Jeden můstek můžete najít nahoře a druhý o trochu níž. Dolů do propasti se dostanete na prohlídce v Punkevních jeskyních.

Zámek Lednice se považuje za jeden z nejkrásnějších zámků v česku. Zámek vznikl v polovině 13. století a dnes je na seznamu Světového kulturního dědictví UNESCO. Na zámku najdete 8. prohlídkových okruhů, které vás provedou celým zámkem a areálem. V zahradách zámku se nachází Minaret. Je to jediná stavba tohoto typu v Evropě a slouží i jako vyhlídková věž.

ZOO se nachází kousek od Brněnské přehrady. Na 65 ha zde můžete vidět přes 300 druhů zvířat v moderních expozicích. V zoo najdete spíše kopytníky, ale chová i jiné druhy zvířat. V  expozicích můžete najít i skály nebo vodopády. Zoo se může pyšnit, že jako první odchoval mládě medvěda ledního v Československu v roce 1976.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz