Hlavní obsah
Cestování

Čtyři tipy, kam se vydat v Karlovarském kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels fotobanka

Foto z Mariánské Lázně.

Karlovarský kraj je rozmanitý kraj s mnoha různými turistickými atrakcemi. V tomto článku se dozvíte čtyři tipy, kam se vydat v Karlovarském kraji.

Článek

Hrad Loket leží necelých 14 km od Karlových Varů. Hrad se nachází nad řekou Ohře. Je zde stálá expozice zbraní ale také zde můžete vidět nejstarší meteorit, který dopadl na české území. Hrad nabízí hned několik prohlídkových okruhů. Hrad je návštěvníkům otevřen celoročně. K hradu se nedostanete autem, auto musíte nechat buďto na neplaceném parkovišti do centra města nebo na placeném parkovišti na náměstí.

V Miniaturparku najdete 75 různých hradu, zámků, kostelů a mnoho dalšího, ale ve zmenšené velikosti. Dle statistik zamíří do tohoto parku každý šestý návštěvník Karlovarského kraje. Celý park se rozprostírá na ploše 6 ha. Najdete zde i občerstvení. Tento park je čtvrtý největší miniatur park v Evropě. Můžete se sem dostat pěšký, autem nebo lanovkou. A některé z modelů jsou i funkční jako třeba lanovka na Ještěd, která jezdí nahoru a dolu.

Goethova vyhlídka je nejstarší vyhlídka Karlovarského kraje a byla otevřena v roce 1889. Je to objekt pseudogotický s restaurací a vyhlídkovou věží. Na vyhlídku se dostanete z centra Karlových Varů od Vřídla po žluté turistické trase. Trasa je dlouhá 3,5 km a převýšení má 260 metrů.

Tato fontána patří mezi dominanty Mariánských Lázní. Fontána hraje denně od 7.00 do 19.00 každou lichou hodinu. v 21.00 a 22.00 se k hudbě a fontáně přidává také osvětlení fontány. Ve večerních hodinách sem doporučuji přijít o něco dřív, protože poté už je tu velice narváno. A doporučuji se vydat na fontánu v 7.00 ráno, bylo zde dohromady asi 15 lidí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz