Hlavní obsah
Cestování

Čtyři tipy, kam se vydat v Královehradeckém kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels - Freefotobanka

Ilustrační obrázek.

V Královehradeckém kraji můžete najít mnoho různých krásných míst. V tomto článku se dozvíte čtyři z nich.

Článek

Ve městě Opočno se nachází stejnojmenný zámek. Zámek vznikl v 16. století z původního gotického hradu. Uvidíte zde velkou sbírku zbraní, vzácných obrazů a mnoho dalšího. Čekají zde na Vás 3 prohlídkové okruhy -1. 1. patro zámku (základní okruh), 2. 2. patro zámku, 3. Netradiční prohlídka, která se koná jen ve vyhlášených termínech. Prohlídka je s průvodcem.

Zámek Dětenice je barokní zámek, jehož historie sahá až do 15. století. Nachází se ve stejnojmenné obci. Nachází Dnes je zámek soukromý, ale přístupný veřejnosti. Na výběr je zde ze 4. prohlídkových okruhů - Klasická prohlídka, Čarodějnická prohlídka, Zombie prohlídka, Pohádková prohlídka. Je zde také krásná zámecká zahrada.

Zámek Karlova Koruna se nachází v Chlumci nad Cidlinou. Na tomto místě stála tvrz, ale v 18. století zde byl vystavěn zámek, který je dnes považován jako jedna z nejdůležitějších barokních staveb u nás. Je zde krásný zámecký park ve kterém můžete potkat několik pávů a je otevřen celoročně. Je zde na výběr ze 3. prohlídkových okruhů - Historická prohlídka zámku (s průvodcem), Kopytem sem, kopytem tam (on-line bez průvodce), Choďte si Korunou (on-line bez průvodce). Zaparkovat můžete pod zámkem u kruhového objezdu naproti prodejně Lidl.

Kousek od města Janské lázně se nachází Černohorský potok, na kterém je několik vodopádů. Je zde krásná procházka krásným územím Krkonoš. Černohorský potok protéká pod Černou Horou.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz