Hlavní obsah
Cestování

Čtyři tipy, kam se vydat v okolí Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels - FreeFotobanka

Ilustrační obrázek.

V okolí Prahy najdeme nespočet památek a míst, které stojí za navštívení. V tomto článku se dozvíte čtyři z nich.

Článek

Tento zámek byl původně hrad a nachází se ve stejnojmenném městečku. Zámecký areál je velmi hezký a můžete zde být klidně celý den. V zámku máte na výběr z 9 prohlídek - První republika - reprezentativní salony (Základní okruh I), První republika - soukromé pokoje (výběrový okruh I), Dětská prohlídka (Mimořádný okruh I) a mnoho dalších.

Bubovický potok s vodopády se nachází v NPR Karlštejnsko. Na tomto potoku se nachází několik vodopádů. Bohužel jsou vidět jen po deštích nebo na jaře. Jsou vidět jen když není sucho. K vodopádům se dostanete po modré turistické značce z vesnice Srbsko nebo z Karlštejna.

Hrad Kokořín se nachází nad Kokořínským dolem, který stojí také za návštěvu. Hrad byl postaven v polovině 14. století Hynkem Berka z Dubé. Na výběr je zde ze dvou prohlídkových okruhů - I. prohlídkový okruh - prohlídka s průvodcem, II. prohlídkový okruh - samostatná vyhlídka z věže.

Zřícenina hradu Okoř se nachází nedaleko města Kladno (13 km). V létě se zde koná mnoho různých vystoupení. Můžete si zde hrad projít buď sami nebo s průvodcem. K hradu se dostanete podél Zákolanského potoka. Jsou odsud hezké výhledy do krajiny.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz