Hlavní obsah
Cestování

Čtyři tipy, kam se vydat v Zlínském kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels - Fotobanka

Ilustrační obrázek.

Ve Zlínském kraji najdeme mnoho různých krásných míst. V tomto článku se dozvíte čtyři z nich.

Článek

Hrad byl postaven ve 14. století. Původně gotický hrad. Hrad je přístupný celoročně a koná se zde mnoho kulturních akcí, které můžete najít na stránkách hradu. Auto můžete nechat na parkovišti U křížku.

Zámek Lešná patří k nejmladším šlechtickým sídlům na Moravě. Zámek se nachází v areálu ZOO Zlín. Zámek byl vystavěn v 19. století. Můžete se zde těšit na prohlídku jedenácti zámeckých sálů. V interiéru zámku je velká sbírka předmětů z celého světa.

Rozhledna se nachází na vrcholu hory Velký Lopeník (911 m. n. m.). Je to třetí největší vrchol Bílých Karpat. Rozhledna je vysoká 22 metrů a byla vystavěna v letech 2004-2005. Z rozhledny můžete krásně vidět Bilé Karpaty, Pálavu, Malé Karpaty a dokonce někdy i Jeseníky. K rozhledně se dostanete po zelené turistické značce z Mikulčina. Trasa je dlouhá 3 km.

Zámek stojí ve stejnojmenném městě. Zámek zaujme svým krásným vzhledem a francouzským parkem s vodními příkopy. Na stejném místě byla od 13. století tvrz, která byla v 16. století přestavěna na renesanční zámek. Můžete si zde zvolit buď jen prohlídku, nebo kombinované vstupné ve kterém je ještě prohlídka Městského muzea a galerie.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz