Hlavní obsah

Dva tipy na výlet v Královehradeckém kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Autor: Osaro ZdroJ: https://pixabay.com/cs/photos/kuks-%C4%8Desk%C3%A1-republika-hrad-l%C3%A9to-377096/

V Královehradeckém kraji jsou stovky ne-li tisíce krásných míst, které stojí za navštívení.

Článek

Naučná geologická stezka Feistův kopec - 711 m. n. m.

Naučná stezka v Orlických horách vás seznámí s geologickými zvláštnostmi této oblasti. Na naučné stezce najdete 9 informačních tabulí, které vás seznámí se zdejší krajinou a geologii. Stezka je přístupná celoročně, ale s ohledem na počasí. Naučná stezka začíná v lyžařském areálu Hartman a končí na stejném místě. Na Feistově kopci je v létě otevřena restaurace, ve které se můžete občerstvit. Do Olešnice, kde začíná naučná stezka, se dostanete snadno autem.

Hospitál byl vystavěn v první polovině 18. století a až do roku 1938 fungoval jak zaopatřovací ústav pro válečné veterány. V areálu hospitálu se nachází několik desítek soch, bylinková zahrada a restaurace. Hospitál nabízí čtyři prohlídkové okruhy - Hospitál (základní okruh), Historie lékáren, Šporkovská hrobka a Historie výroby léků. Všechny okruhy jsou s průvodcem, areál Hospitálu si můžete projít sami bez průvodce. Auto můžete nechat zaparkované v obci Kuks na parkovišti a poté se podle značek vydat k hospitálu (cesta trvá 10-15 min).

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz