Hlavní obsah
Cestování

Hora Klínovec: místo, na kterém si každý najde své

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels, fotobanka

Ilustrační obrázek

Hora Klínovec se nachází ve výšce 1244 metrů a je to nejvyšší vrchol Krušných hor. Na vrcholu najdete rozhlednu. V zimě je zde krásné lyžování, v létě se zde můžete projet na kolách v Trail Parku.

Článek

Na vrcholu se nachází uzavřený hotel a 24 metrů vysoká rozhledna. Z jižní strany k vrcholu vede lanová dráha Jáchymov-Klínovec a ze severní strany vede další lanová dráha Dámská. Rozhledna i hotel jsou nejvýše položenými stavbami v Krušných horách. Skiareál Klínovec je největší skiareál v Krušných horách.

Klínovec se nachází kousek od města Boží Dar v okrese Karlovy Vary.

Trail Park Klínovec:

Trail Park Klínovec nabízí 30 km trailů čtyř obtížností od nejlehčích po ty náročnější. Můžete si zde také půjčit kompletní vybavení. Lehké traily jsou pro děti a pro začínající cyklisty. Na vrcholu se nachází také Pump Truck na kterém se můžete rozcvičit. Celý areál jako jediný v ČR je kompletně obsluhován lanovkou.

Skiareál Klínovec:

Skiareál Klínovec je největší lyžařské středisko Krušných hor. Nachází se přibližně 120 km severozápadně od Prahy a 100 km od Plzně. Leží v blízkosti hranice s Německem. Skiareál Klínovec je největší lyžařský propojený areál v České republice. V roce 2018 se propojila modrá sjezdovka se sousedním areálem Boži Dar - Neklid. Po spojení s Neklidem přibylo 10 km sjezdovek, 1 lanová dráha a 5 vleků. Celková plocha lyžařských tratí se tedy skoro zdvojnásobila z 417 tisíc na 737 tisíc metrů čtverečních. Celkem je zde 31,5 km sjezdových tratí.

Zdroje:

https://www.trailhunter.cz/trail-park-klinovec-recenze/created-by-dji-camera-2/

https://cs.wikipedia.org/wiki/Kl%C3%ADnovec

https://www.ceskehory.cz/ski-areal/klinovec.html

https://www.trailpark.cz/

https://klinovec.cz/

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz