Hlavní obsah
Příroda a ekologie

Klimatická změna, jak se proti ní postavit?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels, freefotobanka

Ilustrační obrázek.

Určitě už každý někde zaslechl, že svět míří do záhuby kvůli klimatické změně. Dá se tomu nějak zabránit? Dozvíte se v článku.

Článek

Lidstvo míří do záhuby, píše se u bulvárních článku. Proč tomu tak je a dá se tomu zabránit? Dnes si napíšeme pár tipů, jak by mohl každý bojovat proti klimatické změně. I když si myslíte, že by jste na tento boj byly sami, tak to není pravda. Určitě by se k vám ještě někdo přidal a poté by tento boj dával ještě větší smysl.

Jako první o čem by se mělo zmínit je snížení emisí uhlíku.

Jestliže chcete snížit svojí uhlíkovou stopu na minimum, tak místo soukromého auta můžete využívat veřejnou dopravu, kolo nebo svoje vlastní nohy a můžete se do práce projít. (záleží na tom, kde bydlíte)

Můžete také snížit domácí energii. Používejte úsporné žárovky, vypínejte elektroniku a nebo můžete investovat do energeticky úsporných spotřebičů.

Jako druhé, co stojí za řeč je úspora vody.

Místo sušení prádla na v sušičce, tak raději použijte venkovní sušení na slunci (pokud máte balkón nebo zahradu).

Třetí věc, která stojí za řeč je ochrana lesů.

Stromy tvoří kyslík, který poté dýcháme a proto si musíme lesy udržet, aby nám na zeměkouli nějaký ten kyslík zůstal. Proto můžete podporovat organizace, které ochraňují deštné pralesy a lesy, a nebo organizace, které čistí celou planetu jako např.: 4Ocean.com

Možná si řeknete, že tyto tipy, jak třeba ušetřit vodu jsou zbytečné, ale věřte, že nejsou. Dalším generacím už toho moc nezbyde, jestliže se budeme chovat takto.

Je důležité si uvědomit, že i malé změny v chování s přírodou mohou mít velký dopad na klimatickou změnu, zejména když jsou prováděny mnoha lidmi po celém světě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz