Hlavní obsah
Cestování

Šumava: Krásy a Poklady Českého Krasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Atlas česka

Šumava - Krásné hory, lesy, slatě, karová jezera, cesty… nejenom to uvidíte na Šumavě.

Článek

Šumava je horský masiv ležící na hranicích České republiky a Německa. S rozlohou přes 1 200 km² nabízí rozmanitou a nedotčenou přírodu. Je známá svými hlubokými lesy, horskými jezery a krásnými výhledy. Ekosystém Šumavy je domovem mnoha chráněných druhů rostlin a živočichů. Tetřevi patří mezi zdejší zvířecí obyvatele. Národní park Šumava je součástí biosférické rezervace UNESCO. Turistika je v Šumavě velmi oblíbená, s mnoha turistickými stezkami. Cyklisté mohou využít cyklostezky a horské trasy. Zimní sporty zahrnují lyžování a běžecké lyžování. Tradiční horská stavení a historické kostely odrážejí kulturní dědictví. Správa národního parku pracuje na udržitelném rozvoji oblasti. Ochrana přírody je důležitá kvůli narůstající turistické aktivitě. Zachování rovnováhy mezi rekreací a ochranou je klíčové. Šumava je magnetem pro milovníky přírody, turistiky i kultury. Je to místo, kde můžete odpočinout od ruchu města a načerpat energii. Její krása a rozmanitost láká návštěvníky z celého světa.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz