Hlavní obsah

Tip na výlet v Pardubickém kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: pixabay (FreeFotobanka)

Ilustrační obrázek.

Toto místo je méně známe, ale přesto jste o něm už možná slyšeli. V tomto článku se dozvíte o Království sov a papoušků.

Článek

Království sov a papoušků se nachází ve městě Králíky nedaleko hranic Česka s Polskem. Království je environmentálním centrem, které se začalo stavět v roce 2016 a má rozlohu 2 300 m. Na tomto vcelku malém prostoru se nachází různé druhy sov z Evropy a také několik druhů papoušků.

K vstupu do království se musíte předem objednat, prohlídka bude doprovázena odborným výkladem. Můžete si vybrat z dvou prohlídek, z toho jedna je zaměřena na sovy a druhá na papoušky.

Chovatel a majitel se tomuto koníčku věnuje přes deset let a již odchoval mláďata vzácných dravců a sov jako např.: jestřáb lesní nebo ze sov vzácnou sovici krahujovou. O království je natočena reportáž na ČT1-Toulavá kamera.

Až ke království se dostanete autem.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz