Hlavní obsah
Cestování

Tip na výlet: ZOO Praha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Fotobanka Pexels

Foto ilustrační.

Máte zájem vidět veliké množství zvířat na jednom místě? Tak je ZOO Praha přesně pro vás.

Článek

Zoo Praha je jednou z nejstarších a nejvýznamnějších zoologických zahrad ve střední Evropě. Byla založena v roce 1931 a od té doby se stala domovem pro tisíce živočichů z celého světa. Její plocha přesahuje 60 hektarů a můžete zde obdivovat širokou škálu zvířat v realisticky upravených expozicích.

Zoo Praha má silný důraz na ochranu ohrožených druhů a účastní se mnoha mezinárodních programů pro zachování biodiverzity. Mezi nejznámější expozice patří pavilony pro velké šelmy, jako jsou lvi a tygři, stejně jako pavilon pro gorily a slony. Nedílnou součástí je také pavilon s exotickými ptáky a pavilon s plazi.

Každý rok navštíví Zoo Praha statisíce návštěvníků, kteří mají možnost se nejen poučit o zvířatech, ale také se aktivně podílet na programu ochrany přírody. Zahrada se neustále rozvíjí a modernizuje, aby poskytovala co nejpřirozenější prostředí pro zvířata a co nejbohatší zážitek pro návštěvníky.

Kromě samotných expozic nabízí Zoo Praha také vzdělávací programy, workshopy a akce pro děti i dospělé. Návštěvníci mohou strávit celý den procházkou zahradou, relaxací u jezer a fontán nebo ochutnávkou gastronomických specialit v různých restauracích a kavárnách.

Zoo Praha má nejen regionální, ale i mezinárodní význam v oblasti ochrany a výzkumu zvířat. Její úsilí směřuje k udržitelnosti přírody a šíření povědomí o důležitosti ochrany životního prostředí pro budoucí generace.

Informace: ( Zoopraha.cz )

Celková rozloha zoo: 58 ha
Rozloha expozic: 50 ha
Počet pavilonů: 15
Počet expozic: víc než 150
Počet zaměstnanců: 240

Je zde celkem:

5469 jedinců

685 druhů zvířat

V roce 2021 se zde narodilo či vylíhlo:

1038 mláďat

179 druhů zvířat

Denní spotřeba krmiv:

Banány: 13,4 kg
Mrkev: 198 kg
Čínské zelí: 88 kg
Hroznové víno: 5,5 kg
Jablka: 90 kg
Červi: 6,6 l
Sarančata: 397 ks
Cvrčci: 6 l
Seno: 1101 kg
Sláma: 140 kg
Větve: 2 kontejnery
Oves: 13,2 kg
Sladkovodní ryby: 109 kg
Maso: 132 kg
Mořské ryby: 68 kg
Myši: 435 ks

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz