Hlavní obsah
Cestování

Tři tipy, kam na výlet v Jihočeském kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay - freefotobanka

Ilustrační obrázek.

V Jihočeském kraji jsou stovky, ne-li tisíce míst, které stojí za navštívení. V tomto článku se dozvíte tři z nich.

Článek

Zoo Hluboká se nachází nedaleko Hluboké nad Vltavou a najdete zde především evropské a české druhy zvířat. Je zde přes 200 druhů zvířat. Kromě této zoo stojí určitě za navštívení zámek, který je jeden z nejkrásnějších zámků u nás, Hluboká nad Vltavou.

Hrádek u Purkarce (Karlův Hrádek)

Zřícenina hradu pochází ze 14. století a nachází se nedaleko Hluboké nad Vltavou. Hrádek je volně přístupný a vede k ní značená turistická cesta. Od 11. září zde pracují archeologové na výzkumných pracích z Archeologického ústavu Filozofické fakulty Jihočeské univerzity. Uvidíte zde hradby a zbytky obytných místností.

Na Písecku najdete přírodní památku Zelendárky okolo které vede naučná stezka. Naučná stezka se nachází u Protivína a stezka vás provede okolo 13 rybníku z toho 10 z nich je chráněných. Celá stezka měří okolo 12 km a je na ní 17 informačních tabulí, které jsou o zdejší historii anebo také o událostech, které se zde staly nebo mohly stát.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz