Hlavní obsah
Cestování

Tři tipy, kam na výlet v Libereckém kraji

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels - FreeFotobanka

Ilustrační obrázek.

V Libereckém kraji najdeme stovky ne-li tisíce krásných míst, které stojí za navštívení. V tomto článku se dozvíte tři z nich.

Článek

Arturův hrad je uměle vystavěná romantická zřícenina z 19. století. Původní název hradu byl Starý hrad. Hrad se nachází nedaleko Sychrova v Libereckém kraji. Hrad se skládá ze dvou věží a jedné brány, pod kterou vede silnice. I když to vypadá jako malá stavba, tak je to celkem velká stavba a určitě vás zaujme.

Tento hrad vznikl ve 13. století, ale svojí přítomnou podobu má až od 16. století. Hrad se nachází v Libereckém kraji nedaleko Hrádku nad Nisou. Na hradu máte na výběr ze šesti prohlídkových okruhů - Prohlídka grabštejnského sídla (základní okruh), Grabštejnské poklady, Věž (bez průvodce), Veterinární muzeum, Kaple svaté Barbory a další. Zaparkovat můžete pod vojenským prostorem, poté k hradu vede lesní pěšina (cca 300 m).

Tento hrad je velice zajímavě umístěn a to přímo na okraji skály nad řekou Jizerou v Malé Skále. Hrad se nachází nedaleko Železného Brodu a byl vystaven na počátku 15. století. Prohlídka hradu je velmi zajímavá (bez průvodce). K hradu se dostanete pěšky z Malé Skály po červené turistické značce, auto můžete nechat na parkovišti na konci obce a odtud je to cca 0,5 km po lesním schodišti k hradu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz