Hlavní obsah
Internet a technologie

Chile má třetí nejrychlejší internet na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Svět pohledem z Jižní Ameriky

Přístup na Internet se stal jednou z důležitých součástí života. Pro mnoho z nás se stal nezbytností pro práci, získávání informací i zábavu.

Článek

O tom, jak si v pokrytí internetem vedou jihoamerické země přinesl zajímavý přehled deník La Republica (celý článek zde).

Deník vychází z Digital Report, který informuje o řadě aspektů digitální společnosti a mimo jiné přináší celosvětový přehled rychlosti internetu (ale i ceny a dostupnosti). A právě v rychlosti internetu si jihoamerick0 Chile nevede vůbec špatně. Konkrétně v kategorii pevného internetu získalo pomyslnou bronzovou medaili s třetím nejrychlejším internetem na světě, hned za Singapurem a Hong Kongem. Střední hodnota rychlosti stahování je zde podle reportu téměř 250 Mb za vteřinu. Pro zajímavost například Česká republika je se zhruba 63 Mb za vteřinu daleko za světovým průměrem. Nadprůměrné jsou naopak české ceny.

Co se týče dalších zemí Latinské Ameriky tak s velkým odstupem za Chile je Brazílie, Kolumbie, Argentina a Mexiko je na tom s pevným internetem hůře než česká republika. O poznání hůře jsou na tom země Latinské Ameriky, co se týká rychlosti mobilního internetu, kde se i nejlepší Brazílie umístila až za světovým průměrem. O něco lépe si vede i česká republika.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz