Hlavní obsah
Lidé a společnost

Všech 10 nejnebezpečnějších měst světa se nachází v Latinské Americe

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Svět pohledem z Jižní Ameriky

10 nejnebezpečnějších měst (počet vražd na 100 000 obyvatel)

Bezpečnost je v Latinské Americe zásadní téma a mnoho míst je zde vysloveně nebezpečných. Na ta nejnebezpečnější místa upozorňuje článek peruánského deníku La Republica.

Článek

Bezpečnost je v Latinské Americe zásadní téma a mnoho míst je zde vysloveně nebezpečných. Na ta nejnebezpečnější místa upozorňuje článek peruánského deníku La Republica (celý článek zde).

Článek odkazuje na žebříček 50 nejnebezpečnějších měst zveřejněný na worldpopulationreview.com. Do žebříčku byla zařazena města nad 300 000 obyvatel, která se nenachází ve válečných oblastech. Seřazeny byli podle počtu násilných trestných činů jako jsou vraždy, napadení, znásilnění, únos, zabití a sexuální napadení. U jednotlivých měst je v žebříčku uveden počet vražd na 100 000 obyvatel.

Žebříčku dominuje především Mexiko. Nejnebezpečnějším městem světa je Tijuana se 138 vraždami na 100 000 obyvatel. Hned za ní je Acapulco de Juarez. Teprve na třetím místě je Venezuelský Karakas s necelými 100 vraždami na 100 000 obyvatel. V první desítce je hned 5 mexických měst a první padesátce 12.

Druhou co nebezpečnosti je Venezuela. V první desítce se umístila hned tři venezuelská města. Kromě Karakasu ještě Ciudad Guayana a Ciudad Bolivar. V padesáti nejnebezpečnějších městech je 5 těch venezuelských.

Deset nejnebezpečnějších měst světa:

Tijuana Mexiko 138

Acapulco de Juarez Mexiko 110.5

Caracas Venezuela 99.98

Ciudad Victoria Mexiko 86.01

Ciudad Juarez Mexiko 85.56

Irapuato Mexiko 81.44

Ciudad Guayana Venezuela 78.3

Natal Brazílie 74.67

Fortaleza Brazílie 69.15

Ciudad Bolivar Venezuela 60.09

Určitým překvapením může být Brazílie jejíž dvě města Natal a Fortaleza doplňují první desítku nejnebezpečnějších měst světa. U nás v Evropě brazilský zločin zrovna neplní první stránky novin, o to překvapivější tak může být fakt, že z 50 nejnebezpečnějších měst se jich nejvíce nachází právě v Brazílii a to hned 17.

Z první padesátky nejnebezpečnějších měst světa se v zemích Latinské Ameriky nachází neuvěřitelných 42. První padesátku dále doplňuje několik měst z Jižní Afriky, z nichž nejnebezpečnější je jedenáctý Cape Town a z USA z nichž nejnebezpečnější je patnácté St. Luis. Z evropských měst se ve zveřejněné první padesátce nejnebezpečnějších nenachází žádné.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz